Drumul expres Craiova-Târgu Jiu va avea studiu de fezabilitate în maximum doi ani

Drumul expres Piteşti-Craiova drumul expres Craiova-Târgu Jiu drumul expres Craiova-Piteşti

CNAIR a scos la licitație realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru drumul expres Craiova-Târgu Jiu, valoarea investiției fiind estimată între 22 și 26 de milioane de lei.

Potrivit autorităților, realizarea acestui drum expres se justifică în condițiile în care Drumul Național 6, actuala legătură rutieră dintre Craiova și Târgu Jiu, este supraaglomerat și într-o stare tehnică proastă, potrivit G4Media.ro

„Traseul actual principal ce realizează legătura între Craiova și Târgu Jiu este asigurat de DN6 (E79) Craiova-Filiași-Târgu Jiu, pe tronsonul Filiași-Târgu Jiu un traseu cu câte o bandă de circulație pe sens și cu un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulație a drumului. Cea mai mare parte a infrastructurii pe acest tronson are o stare tehnică defavorabilă – 60% din traseu este la standard de drum cu o singură bandă de circulație pe sens”, scrie în caietul de sarcini care însoțește licitația.

Doi ani pentru a termina studiul de fezabilitate

Drumul expres ar urma să fie construit cu bani europeni și se va lega atât la drumul expres Craiova-Pitești, cât și la centura Târgu Jiu. Firma care va câștiga licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate va avea la dispozitie doi ani, în care va trebui să propună și să analizeze 3 variante de traseu, dar și să identifice beneficii suplimentare pentru realizarea proiectului.

Recent, deputatul Gigel Știbu chiar spunea că lucrările pentru drumul expres Craiova – Pitești nu au nici o șansă că înceapă anul acesta sau anul viitor.

Lucrările privind drumul expres Craiova-Piteşti nu vor începe în acest an pentru că suma alocată de Guvern. În legea bugetului a fost alocată, pentru o investiţie extrem de necesară, respectiv drumul expres Craiova-Piteşti, suma de 151.000 lei. Bani cu care, probabil, nici măsurătorile cadastrale nu se pot face pentru această investiţie. Nu mai vorbesc de sume necesare pentru terenurile care trebuie expropriate. Totodată, în bugetul naţional au fost alocaţi trei miliarde credite de angajament. Ce înseamnă asta? Că, de acum înainte, după ce bugetul va fi promulgat, Ministerul Transporturilor, care se ocupă de această investiţie, ar trebui să se împrumute”, a declarat Gigel Știrbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.