Delfinii mor în Marea Neagră din cauza plaselor braconierilor

0
34

Un exemplar de delfin a fost găsit în această dimineață, mort, pe plaja din zona taberei Luminița din Eforie. Anul acesta s-au înregistrat doar până acum peste 60 de astfel de cazuri.

Din păcate, pe litoralul românesc, numărul delfinilor morţi aduşi pe ţărm de valurile mării este în creştere. Anul acesta au fost îngregrstrate peste 60 de cazuri similare.

Voluntarii de Mediu care se ocupă de zona Mării Negre și în special de delfini, trag un nou semnal de alarmă asupra pericolelor la care sunt expuse cetaceele.

ONG Mare Nostrum, împreună cu alți voluntari din rețeaua Observatori Pentru Salvarea Delfinilor, au pus la dispoziția cetățenilor, telefonul de urgență 0763.255.731, care poate fi utilizat și în cazul în care pe plajă este găsit un cadavru de delfin.

Voluntarii vor prelua cetaceul mort și îl vor transporta la un laborator pentru a fi autopsiat. Rezultatele acestor necropsii oferă mereu indicii despre cauzele morții delfinilor și ajută la salvarea vieților altor mamifere marine ce au dreptul să înoate fără niciun fel de constrângere în apele Mării Negre.

Plasele de pescuit reprezintă cel mai mare pericol pentru delfinii din Marea Neagră, spun activiștii de mediu.

Majoritatea cetaceelor găsite eșuate la țărm au pe corp răni provocate de prinderea în plasele de pescuit.

Ce este însă și mai dramatic este că unii pescari ajung să reteze cozile delfinilor pentru a-i elibera din plase.

Voluntarii Mare Nostrum avertizează că o astfel de măsură este absolut nerecomandabilă și ar trebui exclusă din start.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ


*