Cu cât a calculat edilul Nicolae Robu că vor scădea veniturile primăriilor după Revoluţia fiscală

Nicolae Robu

Primarul municipiului Timişoara, liberalul Nicolae Robu (PNL), a scris un mesaj pe Facebook în care explică cum bugetele locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor vor scădea după ce va intra în vigoare Revoluţia fiscală a lui Liviu Dragnea.

”Stimaţi timişoreni, stimaţi concetăţeni de oriunde, mereu aţi fost nemulţumiţi că prea puţini bani încasaţi în Timişoara rămân la bugetul local! Ei bine, ce-a fost, a fost lux, pe lângă ce urmează să fie! Iată cum stau lucrurile concret: Principala sursă de venit la bugetul local este reprezentată de cota parte din impozitul pe venit încasat pe raza municipiului”, a scris Robu pe Facebook.

Edilul Timişoarei a explicat că, după Revoluţia fiscală, vor scădea cu 35.43% principalele venituri ale bugetelor locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor. ”Ca să nu se producă această scădere, cota din impozitul pe venit lăsată la bugetul local ar fi trebuit să crească de la 41.74% la 66.8%, nicidecum doar la 43%, cât o creşte Guvernul PSD!”, a notat liberalul.

Robu spune că astfel de măsuri nu duc la descentralizare sau autonomie locală. ”Despre ce descentralizare, subsidiaritate, autonomie locală vorbim cu astfel de măsuri?! Normal este ca oraşele motor ale societăţii româneşti -Timişoara, Cluj, Oradea, Arad, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Iaşi, Constanţa, Craiova, Bucureşti, etc.- să ajungă cu bugete locale reduse cu mai mult de o treime şi la discreţia Guvernului, oricare ar fi el?!”, a scris Robu pe Facebook.

Primarul municipiului Timişoara a mai atras atenţia că de cinci ani, de când ocupă funcţia de edil, guvernele conduse de PSD nu au dat niciun ban oraşului. În acest context, el se întreabă din ce bani vor fi realizate marile proiecte de infrastructură ale oraşului. ”Guvernele PSD n-au dat nimic pentru Timişoara de 5 ani de când sunt eu primar! Îşi face cineva iluzii că vor da de-acum înainte?! Cu ce bani vom face noi de-acum cele patru noi poduri peste Bega, cele 4 noi pasaje pe sub calea ferată, respectiv pe inelele 2 şi 4, noile corpuri de clădire la Spitalul Municipal, noul campus şcolar Lenau, noile corpuri de clădire la Şc. Generală nr. 30, la Liceul Grigore Moisil, etc., reabilitările şi dotările atâtor şi atâtor şcoli şi spitale care necesită stringent asta, reabilitarea Palatului Culturii, etc., etc., amenajarea spaţiilor dintre blocuri, reabilitarea parcurilor şi amenajarea de parcuri noi, mulţimea de evenimente culturale obligatorii pentru o viitoare capitală europeană a culturii  ceea ce am asumat prin dosarul de candidatură la titlul de capitală europeană a culturii în 2021. Aici s-a ajuns, stimaţi timişoreni, dacă noi, cetăţenii României, am votat cum am votat, ne-am lăsat păcăliţi de minciunile PSD-iste!”, a încheiat primarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*