Consiliul Naţional de Discriminare judecă declaraţiile premierului Dăncilă legate de „autişti”

salariul minim nu va creşte de la 1 noiembrie

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) discută astazi pe tema declaraţiilor premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept „autişti” pe cei care „dezinformează UE în ciuda faptului că stiu adevărul”.

Conform preşedintelui CNCD, Asztalos Csaba, Dăncilă a transmis deja un punct de vedere privind declaraţiile sale, neconfirmând însă şi prezenţa la audieri. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării  a precizat luni pentru News.ro că punctul de vedere al premierului a fost depus la CNCD în cursuli zilei, iar în aceste condiţii audierea, care este programată marţi, la ora 9.30, poate avea loc şi în absenţa Vioricăi Dăncilă, care nu a confirmat prezenţa.

Viorica Dăncilă, care marţi pleacă într-o vizită la Bruxelles, a declarat, luni dimineaţă, că nu a primit încă o invitaţie de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a fi audiată, că nu ştie dacă va merge, dar că ar vrea să meargă.   „Nu am primit încă o invitaţie de la CNCD, nu ştiu dacă voi merge, aş vrea să merg. După cum ştiţi, mi-am cerut scuze public, nu am vrut să fac nicio referire la acest aspect, ba mai mult, vineri voi avea o întâlnire cu asociaţiile de părinţi, cu ONG-urile din domeniu, pentru a căuta soluţii pentru aceşti copii, şi nu numai, pentru cei care au această problemă, dar şi pentru alte domenii, cei cu sindrom Down, cu boli rare. Vom încerca să ajutăm, ţinând cont că eu chiar şi atunci când am fost europarlamentar am căutat să ajut copiii sau oamenii care au probleme. (…) Deci nu a vrut să fie nicio referire, nu îmi stă în caracter să fac astfel de lucruri, dar pentru că acest lucru s-a întâmplat, chiar vreau să am o întâlnire, să văd problemele”, a declarat luni Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă, personal, consideră gravă afirmaţia premierului, preşedintele CNCD a răspuns: ”Am avut discuţii cu fel şi fel de formatori de opinie de la data declaraţiei şi unii spun că exagerăm pentru că este o exprimare care se foloseşte în mod curent în societate. Probabil că se foloseşte, dar nu cred că este o exprimare corectă. Însă în astfel de speţe relevantă este funcţia persoanei respective. Nu orice cetăţean este premierul României. Fiind o persoană cu înaltă demnitate publică, influenţează comportamente în societate şi atunci are o responsabilitate mai accentuată în exprimare şi rigoarea este mai importantă în cazul unor astfel de persoane”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.