Concert Holograf la Suceava, de Ziua Bucovinei. Ce spune președintele CJ, Gheorghe Flutur

Zilele Iașului

Autorităţile locale din Suceava vor să marcheze marţi, de Ziua Bucovinei, începerea Anului Centenar, printr-un concert Holograf, aprinderea iluminatului de Sărbători şi instalarea bradului de Crăciun.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că din 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, urmează să fie serbat, timp de un an, Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara. „Noi vom sărbători Centenarul într-un mod mai aparte, începând de marţi, 28 noiembrie. Vom sărbători Centenarul Unirii Bucovinei cu Ţara din 28 noiembrie”, a spus Gheorghe Flutur.

Evenimentele dedicate Zilei Bucovinei încep marţi, de la ora 9,30, cu depunerea unor jerbe şi coroane de flori la Monumentul Unirii din Suceava. De la ora 11,00, va avea loc inaugurarea şi sfinţirea „Sălii Bucovina” unde se desfăşoară şedinţele Consiliul Judeţean Suceava, sală care a fost reabilitată şi modernizată. Totodată, autorităţile sucevene anunţă că de la ora 11,30, Preşedinţia României va acorda o distincţie maicii stareţe de la Mănăstirea Voroneţ, Stavrofora Irina Pântescu. Stareţa va primi Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, conferit de Preşedintele României. La ora 12,00 va debuta Şedinţa solemnă pentru Ziua Bucovinei.

„Dacă dăm timpul cu 99 de ani în urmă, atunci ora Bucovinei era aceeaşi cu ora Vienei, aşa că la ora 12,00 suntem intraţi în anul centenar şi vrem să marcăm centenarul la ora 12, la Palatul Administrativ de la Suceava, într-un mod aparte. În această şedinţă voi avea onoarea să prezint evocarea momentului 28 noiembrie 1918-2018, cu semnificaţiile lui. Vom acorda şi titlul de cetăţean de onoare al judeţului cercetătorului istoric Mihai Ceauşu”, a mai spus preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ziua Bucovinei va fi marcată şi de o serie de evenimente culturale, lansări de carte şi recitaluri. Primăria Suceava va semna şi un acord de înfrăţire cu oraşul Soroca, din Republica Moldova, conform primarului municipiului Suceava, Ioan Lungu, cele două oraşe având în comun şi o istorie îndelungată, dar şi faptul că ambele oraşe au cetăţi construite de Ştefan cel Mare

De la 18,00 se vor aprinde luminile festive şi bradul de Crăciun de pe esplanada Casei Culturii Suceava, seara urmând să se încheie cu un concert Holograf.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.