Bani din Timiș pentru Catedrala Neamului din București

Catedrala Mântuirii Neamului

Consilierii județeni din Timiș au aprobat din fonduri de la bugetul judeţului alocarea unei finanțări pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin, fost primar, care a mai alocat bani pentru lăcaşul de cult.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD) a declarat, la finalul şedinţei de plen de luni, de la CJ Timiş, că suma de 100.000 de lei a fost alocată cultului ortodox, pentru Catedrala Mântuirii Neamului care se construieşte la Bucureşti.

„Am suplimentat suma alocată cultelor, de la două milioane de lei, la 2.100.000 lei. Dar conform regulamentului CJT privind acordarea sumelor pentru culte şi conform legii, vom acorda sumele cultelor, iar cultele vor decide direcţionarea sumelor mai departe. Suma de 100.000 de lei merge la cult, care mai departe hotărăşte şi va veni cu un dosar de decont conform legii”, a declarat Călin Dobra.

Propunerea ca această sumă să ajungă la Catedrala Mantuirii Neamului a fost făcută de consilierul judeţean al UNPR Titu Bojin. Acesta, în mandatul trecut, când ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a alocat şi el, în anul 2014, suma de 100.000 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Bojin spunea atunci că nu a putut aloca suma solicitată de Patriarhie, de 300.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*