Amenzi de 2000 de lei pentru asociațiile de proprietari dacă nu deszăpezesc trotuarele

amenzi deszapezire

Iarna calendaristică a venit, dar zăpada încă se lasă așteptată, în orice clipa putând însă să înceapă ninsoarea. Așa cum suntem obișnuiți, probabil și în acest an vom fi luați pe nepregătite și ne vom confrunta cu aceleași probleme: străzi acoperite cu zăpadă, trotuare impracticabile, parcări înghetate sau scări de bloc care nu permit accesul.

Astfel, și în 2018 administratorii de asociații de proprietari riscă amenzi usturătoare daca nu se ocupă de curațarea zapezii din jurul blocurilor, din parcări sau din fața scărilor de bloc.

„Anul 2018 va fi unul cu sancțiuni mari pentru responsabilii cu deszăpezirea din cadrul asociațiilor de proprietari, astfel, în București, acestea sunt răspunzatoare pentru îndepartarea gheții/zăpezii de pe trotuare, în termen de maxim 24 de ore de la căderea precipitațiilor. În plus, asociațiile trebuie să se îngrijească să îndepărteze zăpada și gheața de pe proprietatea comuna (alei, drumuri interioare), de asemenea, nu trebuie uitati turturii care trebuie indepartati si/sau afisate atentionari cu privire la pericolul prezentat de către aceștia. Faptul ca reprezentanții asociațiilor de proprietari nu cunosc reglementarile legale cu privire la obligația îndepărtării zăpezii sau gheții riscă amenzi cuprinse între 500 si 2000 de lei”, declară  Ottavio Serbanescu, CEO-ul companiei Cresida Management

Daca din neștiința sau rea-voință președinții de asociații de proprietari sau administratorii acestora nu deszăpezesc și din neglijența lor se produc pagube sau vătămari corporale aceștia vor răspunde în fața legii.

Aspecte importante pentru cei care au asociații de proprietari

Avand în vedere ca vremea a tinut cu reprezentanții asociațiilor de proprietari e important ca aceștia să se ocupe de urmatoarele aspecte:

  1. Încheierea de contracte de deszăpezire cu societăti specializate, astfel încât imediat dupa oprirea ninsorii acestea să intervină imediat. În lipsa unui astfel de contract, sunt foarte greu de gasit societăți care sa dețină echipamente de deszăpezit disponibile.
  2. Aprovizionarea din vreme cu materiale antiderapante, nisip, lopeți, orice alte unelte sau materiale necesare.
  3. Verificarea atribuțiilor firmei de curațenie sau a personalului angajat în acest scop pentru a fi acoperita și activitatea de deszăpezire a căilor pietonale de acces, eventual a trotuarelor si rigolelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.