Afaceristul care a pus bazele Carpatica rămâne în arest. Carabulea nu a fost eliberat condiționat

Omul de afaceri Ilie Carabulea este adus de procurorii anticoruptie la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti, marti, 28 ianuarie 2014. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat anul trecut la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF – Carpatica, va rămâne în închisoare după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins, aseară, contestaţia la executarea pedepsei.

Ilie Carabulea, care în prezent se află încarcerat în Penitenciarul Aiud, a făcut anul trecut două cereri de liberare condiţionată care i-au fost respinse de instanţă, iar în luna noiembrie 2017 a formulat la Judecătoria Aiud o contestaţie la executare. Instanţa şi-a declinat competenţa de soluţionare către Curtea de Apel Alba Iulia, anunta News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, pentru News.ro, că instanţa a respins ca fiind nefondată contestaţia la executare formulată de Ilie Carabulea. „Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia la executare formulată de Ilie Carabulea. Hotărârea Curţii de Aperl nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare, iar competenţa de judecare va reveni Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a spus Muntean.

Potrivit sursei citate, Carabulea a invocat în contestaţia în executare faptul că a apărut noua lege recursului compensatoriu şi, potrivit noilor norme, ar putea fi pus în libertate mai repede.

Ilie Carabulea ar putea să se prezinte la comisia de liberare condiţionată în luna martie a acestui an.

Condamnarea

În luna iunie 2017 a acestui an, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica.

Ilea Carabulea a fost achitat pentru infracţiunile de dare de mită, cumpărare de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În schimb, el a fost condamnat la cinci ani de închisoare, prin contopirea unor pedepse dispuse în acest dosar. De asemenea, i se vor interzice anumite drepturi, inclusiv acela de a ocupa vreo funcţie în cadrul unei societăţi comerciale, pentru cinci ani.

Instanţa a dispus în acest dosar achitarea fostului preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Dan Radu Ruşanu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*