Administrația de meteorologie a emis două atenționări de cod galben de ninsori. Ce zone sunt vizate

prognoza meteo Cod galben de ninsori

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică două atenționări de Cod galben de ninsori, care vor intra în vigoare începând cu ora 20,00.

Începând cu ora 16,00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a țării și în zona montană se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp și izolat, îndeosebi în Dobrogea, 30…35 l/mp.

Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe crestele montane, 60…70 km/h. La ora 20.00 a zilei de duminică, intră în vigoare un prim Cod galben de ninsori, valabil în județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova. Aici ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, până la oră 11,00 a zilei de luni.

De luni, la 5,00 dimineață, Codul galben se extinde și asupra județelor Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, unde treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală în general de 65¬75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

LĂSAȚI UN MESAJ

*