A murit Constantin Mudava, vindecătorul lui Ceaușescu și cel care l-a înfruntat pe Constantinescu în 1996

A murit Constantin Mudava

A murit Constantin Mudava, cunoscut drept „vindecătorul” lui Nicolae Ceauşescu și care la alegerile prezidențiale din 1996 l-a înfruntat pe Emil Constantinescu, dar acesta din urmă a ieșit câștigător.

Joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, unde a fost internat după ce a suferit un infarct, a murit Constantin Mudava, la vârsta de 83 de ani.

Fiul lui Constantin Mudava, George Mudava, a declarat pentru Mediafax că cel cunoscut drept vindecătorul lui Nicolae Ceaşescu a murit în secţia Îngrijiri Paleative, a spitalului din Târgovişte, unde fusese internat în urma unui infarct suferit în urmă cu două săptămâni.

“Am fost ieri (miercuri – n.red.) la el. Nu a mai reacţionat când vorbeam cu el. Se uita undeva departe. A murit de bătrâneţe. Acum un an a făcut un accident vascular cerebral. L-am găsit căzut în casă. Îşi revenise, era pe picioarele lui. Acum a suferit un infarct. Era tot singur acasă. A fost găsit şi dus la spitalul din Câmpina, iar de acolo l-am adus aici, la Târgovişte. Nu şi-a mai revenit, oricât aş fi făcut. Era rău de tot”, a declarat George Mudava, povestind cum a murit Constantin Mudava. El a mai precizat că înmormântarea lui Constantin Mudava va avea loc duminică, la Târgovişte.

Constantin Mudava a scris, pe pagina sa de Facebook, cum a fost relaţia sa cu Nicolae Ceauşescu: “Am fost solicitat de către şeful statului din acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, care m-a încadrat la Scorniceşti, judetul Olt, unde conducea clanul Ceauşescu-Bărbulescu, cu contract de muncă şi unde mi-au creat condiţii bune de lucru cu 3 cabinete. Acolo am practicat această medicină generală pe mii şi mii şi mii de oameni din ţară şi din străinătate, pe tot felul de afecţiuni şi boli, incurabile prin medicina clasică. După căderea regiumului Ceauşescu am practicat această medicină în Germania, în orasul Munchen, pe alte mii şi mii de cazuri”.

În ultima perioadă, Constantin Mudava se mutase la Câmpina, judeţul Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

*