Scandalos! Diplome ilegale la Colegiul Național de Apărare pentru „alchimistul de la Hurmuzachi”

Colegiul Național de Apărare
Eugen Popescu, directorul general al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, a obținut ilegal diploma de studii de la Colegiul Național de Apărare.

Diplome de studii ilegale la Colegiul Național de Apărare! Directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, din subordinea Ministerului Românilor de Pretutindeni, Eugen Popescu, a reușit „performanța” de a absolvi cursurile postuniversitare ale Colegiului Național de Apărare FĂRĂ să aibă studii superioare. Tot Popescu a căpătat porecla „alchimistul” după ce a „transformat” o diplomă de școală profesională din Canada într-una de studii universitare în România (Universitatea din Oradea).

Cu diploma astfel „prelucrată”, Eugen Popescu a căpătat, ulterior, funcții și demnități înalte în aparatul de stat român, ba a mai și ajuns să predea cursuri la Colegiul de Apărare, pe care l-a absolvit după cum veți vedea, ilegal.

Admitere „la apelul bocancilor” la Colegiul Național de Apărare

Potrivit legislației, Colegiul Naţional de Apărare organizează şi desfăşoară, în baza solicitărilor şi nevoilor de instruire ale Ministerului Apărării Naţionale, studii post-universitare! Or în decembrie 1999, când Eugen Popescu a fost admis pentru cursurile post-universitare pe care le-a urmat între ianuarie și iulie 2000, Eugen Popescu nu avea diplomă de absolvent de studii superioare!

Abia în iulie 2000, Eugen Popescu a obținut o diplomă de studii universitare, dar și aceea ilegal, deoarece a „transformat” o diplomă de școală profesională din Canada într-una de studii universitare în România (Universitatea din Oradea). „Reușita” acestei manvre ilegale, mai ceva ca transmutarea metalelor în aur i-a adus porecla de „Alchimistul”!

Citește și Diplome de studii ilegale. Eugen Popescu, „alchimistul” de la Hurmuzachi.

Dovada ilegalităților

Mai jos puteți vedea (stânga) diploma ilegală de studii de la Colegiul Național de Apărare, deoarece studiile au avut loc între ianuarie și iulie 2000, când Popescu nu avea diploma de licență (dreapta), pe care a obținut-o (și aceea ilegal!) abia în iulie 2000!

diplome ilegale

Eugen Popescu a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului Național de Apărare. după care și-a obținut și diploma de licență

Într-un răspuns adresat ziarului „Cetățeanul”, în care explica modul în care și-a obținut diploma de licență, Eugen Popescu s-a dat de gol fără să vrea: în 1999, atunci când a fost admis la Colegiul Național de Apărare, NU avea studii superioare recunoscute de statul român.

„Precizez că în anul 1999 am fost angajat ca referent (funcție fără studii superioare) la Secretariatul General al Guvernului, iar în anul 2000, după obținerea diplomei de licență (prin echivalare ilegală de studii n.r.), am fost încadrat, în cadrul aceleiași structuri, pe funcția de expert (funcție care necesita studii superioare)”, a explicat Popescu.

Dacă nu avea studii superioare recunoscute cum a putut fi înscris la cursuri post-universitare?

Urmele diplomei ilegale, șterse

„Cetățeanul” a solicitat Colegiului Național de Apărare documentele depuse de Eugen Popescu la dosarul de înscriere, prin care acesta a făcut dovada studiilor superiore. Numai că toate datele au fost șterse. Sau cel puțin acesta a fist pretextul Colegiului pentru a nu face publice documentele care ar plasa în culpă șefii prestigioasei instituții.

„Conform instrucţiunilor în vigoare în anul 2000, care prevăd păstrarea documentelor de învăţământ la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, termenul de păstrare a documentele privind activitatea de management resurse umane şi învăţământ, care includ documentele privind admiterea în instituţiile militare de învăţământ, cursuri şi alte forme de învăţământ este de  1 an după absolvire.

În acest context, urmare a verificării documentelor existente în arhiva Colegiului Naţional de Apărare, vă informăm că nu deţinem documentele depuse la înscriere de către domnul POPESCU EUGEN TIBERIU, în vederea participării la curs. În conformitate cu cele menţionate, vă informăm că nu deţinem diploma depusă la înscriere de către domnul POPESCU EUGEN TIBERIU”, este răspunsul uluitor al Colegiului Național de Apărare, semnat de colonel prof. univ. dr. Doina Mureșan, șefa instituției.

Cum se obține în România o diplomă penală

Oficial, Eugen Popescu prezintă o diplomă de licențiat în kinetoterapie la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Oradea (universitatea de stat). În realitate Universitatea din Oradea i-a eliberat diploma după ce i-a echivalat studiile efectuate la Colegiul de Medicină Tradițională din Quebec.

Surse din cadrul Ministerului Educației ne-au dezvăluit însă că așa-zisul colegiu nu figurează între instituțiile de învățământ superior acreditate sau recunoscute de către Ministerul Educației din România, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED). Numai această instituție poate recunoaște automat actele de studii obținute la universități din UE și universități de prestigiu din alte state sau poate cere susținerea de examene de diferenţă sau alte măsuri compensatorii.

Colegiul Național de Apărare
Diploma de școală profesională care a fost transformată în România în diploma de studii universitare la Oradea

Studii profesionale, NU universitare

Mai mult, colegiul de medicină tradiționalistă absolvit de Eugen Popescu nu este recunoscut ca instituție de studii superioare nici măcar în Canada, fapt înscris chiar pe pagina de Internet a acesteia: „Educația oferită de Colegiu este certificată de către Departamentul Dezvoltării Resurselor Umane drept formare profesională (…) nu reprezintă o recunoaștere la nivel legal din partea Departamentului de Educație sau din partea Biroului Profesiilor din Québec”.

Colegiul Național de Apărare
Dominique Désormeaux, directorul de comunicare al Ministerului Educatiei din Canada, confirmă că nicio instituție de medicină tradiționalistă nu este recunoscută de minister

Aceeași pagină avertizează că și la nivelul asociațiilor profesionale ar putea fi nevoie de examene teoretice și practice pentru a deveni membru: „Educația oferită la Colegiu este recunoscută internațional de către numeroase asociații. Studenții noștri nu ar trebui să întâmpine probleme în căutarea și în aderarea la o asociație în Franța, în Canada sau în SUA. Fiți conștienți de faptul că unele dintre aceste asociații vă pot cere să dați un examen teoretic și unul practic pentru a deveni membru”.

 

 

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Se strânge lațul in jurul infractorului!
    Sa vedem ce mai inventează acum acest guru, iar șefa Colegiului de Apărare ori încearcă să ascundă niște falsuri depuse ori nu avea depus nimic și nu are ce arăta.
    Domnu’ acesta, guru, alchimist, iluzionist sau ce-o mai fi el, nu numai că se crede de neatins, dar chiar crede că toți ii înghit falsurile și minciunile! Doamna ministru Andronescu ar trebui să nu mai tergiverseze semnarea documentelor și să procedeze la anularea în regim de urgență a falsului grosolan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.