Alimente „pentru săraci”! Un comisar european confirmă: diferențe de calitate dintre produsele vândute în Occident și în Estul Europei

0
274
alimente

Scandalul „ alimente pentru săraci”, mai precis al calității scăzute a produselor aduse din Vestul Europei și vândute în România și alte țări din Estul continentului, a fost confirmat de către comisarul european pentru competiție, înter-un interviu acordat TVR.

Autorităţile din mai multe state din Europa Centrală şi de Est, mai puțin cele din România, au acuzat marile branduri că ar folosi ingrediente de calitate inferioară în produsele alimentare vândute în ţările mai sărace din Uniunea Europeană.

„Unele alimente nu au același gust”

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager, a declarat că este important ca toţi consumatorii să refuze discriminarea marilor companii în materie de alimente.Chiar și eu, când călătoresc prin Europa, simt că unele produse nu au același gust. Când aterizezi în Est totul are alt gust”, a spus Vestager. Ea a precizat că se fac investigații pentru a vedea dacă acesate diferențe nu înseamnă și altceva decât susțenirile companiilor precum că ar „personaliza” gustul în funcție de țară.

Declarația înaltului oficial de la Bruxelles alimentează scandalul „alimente pentru săraci”. În timp ce alte ţări au realizat deja studii cu concluzii clare privind diferenţa de calitate, autorităţile din România au rămas la stadiul în care cer permisiunea omologilor din alte ţări să verifice produsele. Acerasta după ce Ministrul Agriculturii a anunţat încă din februarie că s-a înfiinţat o comisie formată din inspectori ANPC, ANSVSA şi ai Ministerului care analizează calitatea produselor comercializate în România. E un război în care Guvernul din România a pierdut deja bătălii, ocupat fiind cu prea multe hârtii și păreri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ


*