În sectorul 4 se reînființează Direcția de Învățământ, la 9 luni după desființare. Legea administrației, încălcată

Învățământ

Primăria sectorului 4 vrea să reînființeze Direcția de Învățământ a sectorului, la un an după ce a fost desființată, tot la inițiativa primarului Daniel Băluță. Propunerea primarului vine după începerea anului școlar.

Consilierii locali sunt nedumeriți de ce vrea primarul ca ei să aprobe reînființarea acestei Direcții taman în ședința extraordinară de miercuri, 13 septembrie, din moment ce astfel de ședințe sunt dedicate hotărârilor ce trebuie adoptate în condiții de urgență.

Secretarul Otilia Vîlcea „a uitat” Legea 215

Învățământ
Secretarul Otilia Vîlcea este prima care trebuia să se asigure că nu se încalcă legea. În cazul de fațâ, nu se respectă termenul legal de 3 zile/

Mai mulți consilieri locali au declarat, pentru Cetățeanul.net, că Primăria nu a respectat nici acum termenul legal de 3 zile care trebuie să se scurgă între convocarea ședinței extraordinare și data acesteia. Astfel, deoarece primarul Daniel Băluță a convocat, pe 11 septembrie, ședința extraordinară a consiliului local, aceasta putea avea loc, cel mai devreme, pe 16 septembrie (trei zile, exclusiv data convocării, respectiv a ședinței).

Specialiștii în drept consultați de Cetățeanul.net spun că vina îi aparține, în primul rând, secretarului sectorului. „Otilia Vîlcea, secretarul sectoruluui, este principalul vinovat de încălcarea prevederilor legii 215/2001, a administrației publice locale. Ea trebuia să îl atenționeze pe primar, că se încalcă articolul 39 din lege. Chiar și așa însă, hotărârile adoptate cu încălcarea procedurii de convocare nu sunt nule decât dacă se dovedește o vătămare care nu poate fi altfel înlăturată”, ne-au spus juriștii.

Direcția de Învățământ a fost desființată, oficial, pe 19 decembrie 2016. o perioadă, școlile și liceele duin sector, inclusiv cele de elită, au fost puse sub „ascultarea” fostei consiliere a lui Gabriel Oprea.

Citește și Școlile din sectorul 4, puse de primarul Băluță sub „comanda” Alexandrei Dobre, sexy-consiliera lui Gabriel Oprea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*