UPDATE Puiu Popoviciu, dat în urmărire națională! A fost condamnat la şapte ani de închisoare, dar polițiștii nu l-au găsit, ca să-l ducă la închisoare

Popoviciu

UPDATE. Poliţia Română a publicat, miercuri seară, la rubrica „Persoane urmărite”, fotografia şi datele omului de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare. Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire naţională, în condiţiile în care nu a fost găsit la adresa din Bucureşti la care a fost căutat de poliţişti.

Puiu PopoviciuPe site-ul Poliţiei Române sunt publicate datele de identitate ale omului de afaceri, în vârstă de 58 de ani, precizându-se că acesta nu are domiciliul în România.

Poliţia Română menţionează că Puiu Popoviciu se sustrage de la executarea pedepsei de 7 ani de închisoare, la care a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

De asemenea, Poliţia a transmis, miercuri seară, şi procedura pentru situaţiile în care o persoană condamnată definitiv se sustrage de la executarea pedepsei.

Afaceristul Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri la şapte ani de închisoare cu executare, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti. Fostul prefect al Capitalei Florin Luican a scăpat, ca urmare a prescripţiei.

UPDATE. Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat astăzi definitiv la șapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, nu a fost găsit la domiciliul său de polițiștii care ar fi trebuit să îl ridice de acasă și să îl ducă la penitenciar, pentru executarea pedepsei, anunță Antena 3.

ȘTIREA INIȚIALĂ A CONDAMNĂRII. Decizia a fost luată de judecătorii instanţei supreme. Prin condamnarea aplicată, magistraţii au redus pedeapsa primită de omul de afaceri, în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, unde primise nouă ani de închisoare.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Ioan Niculae Alecu, la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Ştefan Diaconescu, secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti la data comiterii faptelor, a fost condamnat de instanţa supremă, în acelaşi caz, la cinci ani de închisoare cu executare.

Magistraţii au dispus şi condamnare lui Ilie Cornel Şerban, fost director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI, la doi ani şi şase luni de închisoare, dar şi a lui Petru Daniel Pitcovici, fost şef al Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, acesta din urmă primind doi ani de închisoare cu suspendare. Andrei Mihai Bejenaru, administrator al uneia dintre firmele lui Popoviciu, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare.

Prin decizia de miercuri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus încetarea procesului penal împotriva lui Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al Capitalei, şi a Lizetei Minea, fost secretar la Primăria Sector 1, pentru că a intervenit prescripţia la data de 30 mai 2016.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi dare de mită, pe Ilie Cornel Şerban, director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI la data comiterii faptelor, şi pe Petru Daniel Pitcovici, şef sal Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie la data comiterii faptelor, ambii fiind acuzaţi de complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului.

O poveste de acum 17 ani

Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, „în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, firmă controlată de Popoviciu.

Anchetatorii au mai stabilit că Popoviciu, în înţelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea încheierii unui contract de asociere în participaţiune în condiţii nelegale, introducând în acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenită ulterior Băneasa Investments SA şi pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi acţionat potrivit indicaţiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuia dezvoltate activităţi de pomicultură, viticultură, creşterea animalelor pe terenurile fermei Băneasa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.