PUG București, anulat de judecători în mai multe dosare! Derută la Primăria Capitalei

rectificare bugetară la Primăria Capitalei

Pe 17 februarie 2016, Cetățeanul.net a dezvăluit faptul că asociația Lexcivica a depus plângere prealabilă pentru constatarea nulității absolute a PUG București (planul de urbanism general). Acesta a permis o grămadă de abuzuri și de aberații ale administrației locale din cauză că a fost întocmit, în mod nelegal și iresponsabil, fără nici un fel de verificări și măsurători.

PUG BucureștiÎntre acestea, s-a ajuns chiar la situația în care, prin PUG București s-au încadrat, ilegal, în categoria spațiilor verzi, terenuri care nu constituiau proprietatea Municipiului București! Aceasta deoarece, pe 21 decembrie 2000, data la care a fost aprobat PUG București), prin HCGMB nr. 269/2000, terenurile se aflau în proprietatea privată a persoanelor fizice / juridice.

Prezentăm câteva dintre multiplele cazuri în care unor oameni de rând, proprietari de case și de terenuri, li s-au încălcat dreptul de a construi în propria ogradă, deoarece „mintoșii” care au întocmit PUG București le-au înscris „din burtă” casele și terenurile ca fiind parcuri sau alte spații verzi, fără nicio posibilitate de construire.

Cetățeanul.net va publica, în curând, noi dovezi despre nulitatea absolută a PUG, dar și despre incompetența sau reaua voință a lui Adrian iordache, directorul juridic executiv al Primăriei, cel care se opune (oare cu ce interes) reinstaurării legalității în urbanismul Capitalei.

Trei străzi din sectorul 1, clasificate abuziv „baze sportive și stadioane”

PUG București
Trei străzi au fost trecute, aberant, „baze sportive” în PUG București. Proprietarii nu pot construi nimic

Una dintre „năzdrăveniile” de referință ale PUG București, a fostr încadrarea, ilegală, ca spații verzi publice cu acces nelimitat (în subzona V1b), a unor terenuri situate pe Str. Echipajului, Str. Bălăria și Str. Balota, sector 1, zonă rezidențială cu proprietăți private și locuințe branșate la furnizorii de utilități (unele edificate în 1952). Altfel spus, dintr-o trăsătură de condei a incompetenților care au scris și desenat PUG București, locuințele private de pe trei străzi din sectorul 1 au fost trecute ca fiind „Amenajări sportive publice”, precum Stadionul Naţional, Palatul Sportului şi Culturii, Stadionul Tineretului, Stadionul Parcul Copilului, Baza sportivă Floreasca. Fără niciun drept de a mai construi ceva pe proprietățile lor!

Doi dintre proprietarii de pe strada Echipajului, bucureștenii Sîrbu Gabriela și Sîrbu Janot, au cerut judecătorilor să anuleze PUG București, parțial, pentru cele trei străzi – Echipajului, Bălăria și Balota, cuprinse în aberația urbanistică aprobată în 2000. pentru cele tre-UL Pe 2 noiembrie 2010, Curtea de Apel Brașov a decis, irevocabil, anularea PUG București (prin anularea HCGMB nr. 269/2000), admițând astfel, în parte, cererea celor doi bucureșteni.

Instanța de judecată a sancționat astfel ilegalitatea, dar a dispus numai cu privire la Str. Echipajului – pe care era situată proprietatea reclamanților. Judecătorii au decis, irevocabil, anularea, în parte, a PUG București, în ceeace privește includerea în subzona V1b a străzii Echipajului, și a obligat Consiliul General al Municipiului București (CGMB) să ia măsurile necesare pentru a include în zona locuibilă, imobilele situate de pe strada Echipajului. Străzile Balota și Bălăria sunt însă, și astăzi, în V1b – „Amenajări sportive publice”

Pe 28 aprilie 2011, CGMB a aprobat hotărârea 88, prin care a pus în aplicare strict decizia irevocabilă a Instanței, dar nu a făcut nimic pentru a reglementa celelalte două străzi care sunt, și astăzi în categoria – „baze sportive și stadioane”! Oare ce are de spus Tudor Toma, secretarul Bucureștiului?

Consiliul General, împotriva intereselor bucureștenilor

Prin același PUG București, un teren de 5000 de metri pătrați de pe strada Gheorghe Ionescu Sisești a fost încadrat ilegal, tot ca spațiu verde public cu acces nelimitat, dar în subzona V1a, „Parcuri, grădini, scuaruri şi fâşii plantate publice”. Terenul, situat pe Șos.Gheorghe Ionescu Sisești nr. 273, era, încă din 1995, proprietatea privată a lui Valentin Vărvăroi, proprietate înscrisă în Cartea Funciară la categoria “curți-construcții”.

Cu toate cele de mai sus, în loc să îndrepte greșeala flagrantă, CGMB a promovat recurs împotriva hotărârii tribunalului prin care „obligă pârâtul CGMB să emită o hotărâre de încadrare urbanistică aferentă a terenului aflat în proprietatea reclamantului”! Oare nu din banii contribuabililor este plătit Adrian Iordache, directorul juridic din Primăria Capitalei, sau sunt și alte interese? Recursul se judecă pe 7 martie 2016, la Curtea de apel București.

PUG București
Deși Mihai Marian a obținut anularea parțială a PUG București și CGMB a fost obligat, irevocabil, să îl modifice până pe 15 mai 2015, nu a făcut-o nici până astăzi

Tot prin PUG București, a fost încadrat ilegal, ca „spațiu verde public pentru agrement” – subzona V3b, un teren agricol-arabil în suprafață de 92.000 mp din sectorul 1. Pe 17 decembrie 2001, terenul a fost restituit către foștii proprietari, prin reconstituirea dreptului de proprietate pe vechiul amplasament, având categoria de folosință „agricol-arabil”. Or, tocmai pentru că, prin legea 1/2000, s-a restituit terenul, arabil, către foștii proprietari, este evident că terenul nu era amenajat ca spațiu verde pentru agrement (subzona V3b).

Neputând să lupte cu „sistemul”, proprietarii au parcelat terenul și l-au vândut, la sfârșitul anului 2006, către două persoane fizice, Mihai Marian și Solomon Hai. În 2012, cei doi au cerut, în instanța de contencios administrativ, anularea în parte a PUG și rectificarea acestuiaîn contencios administrativ prin care au solicitat instanței să oblige CGMB la rectificarea PUG București, cu privire la terenurile pe care le dețin în proprietate.

Amândoi au avut câștig de cauză, dar Consiliul General se poartă și în cazul lor, ca un dușman al bucureștenilor.

Astfel deși Mihai Marian a obținut o decizie irevocabilă de anulare parțială a PUG, iar CGMB era obligat să adopte o hotărâre prin care să schimbe încadrarea din „complexe și baze sportive”, până cel mai târziu pe 15 mai 2015 )șase luni de la data deciziei), nu a făcut-o nici până astăzi! La fel și în cazul lui Solomon Hai, cu mențiunea că decizia irevocabilă a fost dată pe 18 ianuarie 2016, iar CGMB are termen să o pună în aplicare până pe 18 iulie 2016

Nulitatea absolută a PUG București

Cetățeanul.net a dezvăluit, pe 17 februarie că de mai bine de 15 ani, toate construcțiile din București au fost ridicate în baza unei legi aprobate prin fals și uz de fals – Planul de Urbanism General al Capitalei (PUG București). Două dintre avizele fără de care PUG nu putea fi aprobat legal și nici nu putea intra în vigoare, menționate ÎN FALS ca fiind favorabile, sunt de fapt adrese de respingere a avizului din cauza gravelor ilegalități din PUG, semnalează Asociația Lexcivica. Aceasta a depus marți, 17 februarie, plângerea prealabilă prin care solicită revocarea hotărârilor prin care a fost PUG-ul ilegal a fost aprobat și prelungit de patru ori, ultima oară, pe 15 decembrie 2015!

Citește și Cutremur la Primăria Capitalei – plângere pentru anularea Planului de Urbanism General! Nulitatea PUG, constatată de judecători

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. domnilor, pe mine primària setor 3 m a expropriat!! am cumpàrat cu 450000 euro terrenal din Pallady 46 si total zona, inclusive blocurile in constructie din spatula meu au fost declarate spatiaux verde cu acces nelimitat!! la aceastà orà am 2 certificate de urbanism valuable, url pt teren constructibil si cel nou ça parc !

    Mai existe legi in România, se mai pedepseste abuzul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.