Primăria din Sectorul 5 condusă de urmașul lui Marian Vanghelie sparge sute de mii de euro pe statui, excursii și reconstituiri

Municipalitatea din cel mai sărac sector din Capitală a alocat 9,3 milioane de lei, aproape două milioane de euro, pentru festivaluri, statui, și concursuri destinate centenarului Marii Uniri din 1918 care se serbează în acest an.

Primăria Sector 5, unde primar este Daniel Florea, urmașul celebrului Marian Vanghelie, a primit din partea Consiliului Local un buget stufos pentru centenarul din acest an. Astfel, funcționarii vor avea parte de vizite în străinătate, se vor realiza statui de sute de mii de euro, sunt organizate festivaluri scumpe cu cascadori și artiști și se vor reface fântâni. Bugetul total alocat  alocat de Consiliul Local pentru Centrul Cultural „Florin Iordache”, instituție din subordinea primăriei condusă de Daniel Florea, și municipalitatea din Sectorul 5.

Lista risipei

În cadrul acestui proiectului Centenar prin înfrățire, funcționarii din Sectorul 5 doresc să pună la punct un acord de cooperare cu comuna Saint Josse Ten Nooe de lângă Bruxelles, Belgia. În urma acestui acord, se va realiza o serie de acțiuni între cele două comunități, iar funcționari și reprezentanți ai Primăriei Sector 5 se vor deplasa, bineînțeles, la Bruxelles. Toate aceste acțiuni vor costa 200.000 de lei.

Amplasaraea unei statui a Ecaterinei Teodoroiu în piața din fața luxosului hotel Marrriot va costa 1,12 milioane de lei, adica undeva la 250.000 de euro.

Reconstituirea scenei Marii Uniri din 1918 va fi pusa realizată cu ajutorul unei trupe de actori și cascadori și va costa 900.000 de lei, adică 200.000 de euro.

Concursurile școlare pe parcursul anului privind anul 1918 vor fi sponsorizate cu premii de 50.800 de lei.

Pentru realizarea de desene tip grafitii care să reprezinte scene din istorie și care să fie realizate pe zidurile școlilor sau centrelor de asistență socială s-au alocat 200.000 de lei.

Daniel Florea
Daniel Florea

Simfonia Unirii în care vor fi reinterpretate actual teme din folclorul românesc va costa 900.000 de lei. Pe scenă vor urca 150 de muzicieni de la Orchestra Națională Radio și Corul Academic. Se vor pune în scenă trei reprezentații, iar spectacolele vor fi vizionate pe un ecran led uriaș.

Sprijinirea unui ansamblu folcloric din Sectorul 5 cu 200.300 de lei.

Realizarea unui festival, denumit Centen Art, destinat pasionaților de film, teatru, istorie și alte arte, va costa 2,85 de milioane de lei, altfel spus 650.000 de euro.

Conceperea unei statui care va reprezenta un dac, care ar fi simbolul Sectorlui 5, va cheltui 300.000 de lei din bugetul primăriei.

Un alt ansamblu statuar, care îl va reprezenta pe Tudor Vladimirescu, va costa 1,12 milioane de lei.

Cu ocazia centenarului, Primăria Sector 5 vrea să recondiționeze fântâna construită în memoria Mariei Tănase, proiect pentru care s-au alocat 1,2 milioane de lei.

În cadrul manifestărilor mai sunt prevăzute două proiecte, unul destinat elevilor care costă 100.000 de lei și unul adresat memoriei Reginei Maria, care va costa 150.000 de lei.

proiect centenar sector 5

LĂSAȚI UN MESAJ

*