PNL-ul lui Orban nu dă doi bani nici pe propriul statut! Penalii sunt avansați în funcții și hotărăsc excluderea celor fără cazier

formulă de Guvern scrisoare deschisă a lui Ludovic Orban Ludovic Orban la consultările de la Cotroceni

În PNL, principalul partid de opoziție, condamnații penal definitiv taie și spânzură! Indiferent că au fost pedepsiți pentru infracțiuni de corupție sau asimilate corupției ei sunt avansați în funcții de conducere, ba mai mult, hotărăsc excluderea altor membri pentru motive neînsemnate.

Statutul PNL a rămas simplă maculatură, atât pentru conducerea partidului, cât și pentru penalii din partidul lui Ludovic Orban.

Condamnații penal avansați în funcții, sub ochii președintelui Orban

Orban
Primarul și alți trei liberali din Predeal, condamnați definitiv de Curtea de Apel Brașov

La Consiliul Național din 4 martie 2017, Partidul Național Liberal a hotărât să mențină criteriile dure de integritate din statut, în ciuda mai multor voci care cereau relaxarea acestuia. La propunerea lui Ludovic Orban și a Ralucăi Turcanu au rămas neschimbate criteriile – condamnații definitiv sunt radiați din partid!

O lună mai târziu, pe 20 aprilie 2017, primarul PNL din Predeal, și alți trei liberali, consilieri locali în funcție ai orașului Predeal au fost condamnați definitiv, de judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, la câte un an de închisoare, pentru abuz în servicu. Odată cu respingerea de către Curtea de Apel Brașov, a apelului primarului și consilierilor, ei au fost găsiți vinovați de faptul că, în 2011, au atribuit preferențial locuinţe ANL unor familii, deşi  aceastea aveau un punctaj mai mic decât alte persoane înscrise pe listă.

Știrea despre condamnarea primarului din Predeal a fost difuzată, chiar de a doua zi, de agențiile de știri, dar și de televiziuni și de majoritatea ziarelor locale și centrale. Pe hârtie, statutul PNL este categoric: „Persoana condamnată penal definitiv pierde de drept și automat calitatea de membru PNL” (art 22, punctul 5 din statut).

Orban
Statutul PNL e categoric (condamnații definitiv sunt dați afară din partid), dar PNL nu mai dă doi bani pe el

Se pare însă că în cazul lui Cocoș, statutul a fost citit de-a-ndoaselea, acuză mai mulți membri PNL, deoarece, în loc să fie exclus și radiat din PNL, Cocoș a fost avansat, la șase zile după ce a devenit, definitiv, posesor de cazier penal! S-a întâmplat pe 26 aprilie 2017, repetăm, la numai șase zile după condamnarea definitivă, ca „penalul” Liviu Cocoș să fie ales prim-vicepreședinte al filialei județene Brașov a Partidului Național Liberal.

PNL: Condamnații penal îi condamnă pe cotizanții fără cazier

Cocoș este și astăzi liberal de vază, cum tot liberali sunt și ceilalți trei liberali condamnați pentru abuz în serviciu – Crinela Mihaela Hogea, Ioan Dănuț Bogdan și Marcel Frățilă. Mai mult, Marcel Frățilă a continuat să voteze, chiar și în luna octombrie, hotărâri de consilu local de la Predeal, deoarece PNL nici măcar nu i-a retras susținerea, darămite să-l mai radieze din partid! Colac peste pupăză, pe 11 iunie 2017, cei patru „penali” au decis să propună excluderea a altor membri PNL, unii pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația.

Orban
Cocoș, „strecurat” lângă iohannis

Surse din PNL Brașov, județul „de origine” a președintelui PNL, ne-au spus că Liviu Cocoș ar fi sub protecția directă a lui Adrian Veștea, președintele organizației județene! Astfel s-a putut ca proapătul condamnat Liviu Cocoș să facă parte, pe 22 mai 2017, din echipa restrânsă care l-a întâmpinat și însoțit pe președintele Klaus Iohannis în vizita din județul Brașov.

Citește și Președintele Iohannis, pus de liberali să se pozeze cu un condamnat penal. Acesta s-a grăbit să publice fotografiile

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

*