Pasarele pietonale la Bușteni. Cum treci strada cu liftul

În urmă cu șase ani de zile, atunci când au fost instalate cele două pasarele pietonale la Bușteni și câte una la Comarnic și Azuga, autoritățile promiteau că este vorba de o soluție provizorie, până la construirea unor pasaje subterane, dotate cu lifturi și scări rulante. Însă, așa cum se întâmplă de obicei, tot ce e provizoriu rămâne definitiv.

Acum, noul primar Irinel Ghiță se gândește să construiască noi pasarele pietonale la Bușteni, dotate cu lifturi. ”Am gândit niște pasarele acoperite, dotate cu lifturi. Nu m-am inspirat de la doamna Firea. Mi-a venit ideea de la gurile de metrou din București”, a declarat edilul pentru Cetateanul.net.

pasarele pietonale la Bușteni
Primarul Irinel Ghiță a ”moștenit” pasarelele

Irinel Ghiță spune că și el utilizează pasarelele și recunoaște că nu e tocmai plăcut să urci și să cobori atâtea trepte, mai ales iarna: ”E un disconfort, mai ales în sezonul rece, dar decizia amplasării acestor pasarele pietonale la Bușteni nu am luat-o noi, Primăria, ci Compania de Drumuri, la București”.

Pasarele pietonale la Bușteni, soluție provizorie care a rămas definitivă

„Până pe data de 15 august trebuie să avem patru pasarele. Una la Comarnic, două aici, în Bușteni, unde este cel mai important nod, și una la Azuga. Sunt niște soluții temporare, fiindcă aici, la Bușteni, vor fi acele soluții definitive – pasaj subteran, dar bineînțeles necesită fonduri și eu sunt convins că o să rezolvăm în timp și această problemă. Urgente acum sunt aceste patru pasarele. (…) O soluție definitivă este autostrada, dar acum trebuie să facem această urgență”, spunea în august 2013 Gabriel Oprea, la acea vreme viceprim ministru.

pasarele pietonale la Bușteni
În 2013, Oprea promitea pasaje subterane

Și asta pentru că primarul de atunci al Bușteniului, Emanoil Savin, fusese categoric: „Sunt provizorii, pentru un an de zile. Dacă într-un an de zile nu se construiesc celelalte două pasaje subterane, o să fie o problemă pentru că o să le dăm jos“, spunea edilul.

Pasarele pietonale la Bușteni, dar și la București

Între timp, primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să umple Bucureștiul de pasarele pietonale – opt la număr. De aici și remarca primarului Irinel Ghiță că nu s-a inspirat de la Gabriela Firea.

Recent, consilierii generali au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Pasajul Andronache și opt pasarele pietonale. Potrivit Gabrielei Firea, suma totală estimată se ridică la 17,21 milioane de euro. Proiectul va duce la fluidizarea traficului pe arterele peste care vor fi construite pasarelele şi creşterea siguranţei pietonilor. Sumele estimate, pentru fiecare investiţie, sunt Şos. Mihai Bravu nr. 30 (2,1 milioane de euro), Şos. Alexandriei nr. 2 – ieşire Bucureşti-Bragadiru (2,06 milioane de euro), Calea Griviţei – RATB Carpaţi (2,9 milioane de euro), Bd. Doamna Ghica – RATB Dimitrie Grozdea (2,1 milioane de euro), Şos. Pipera – sediu Prefectură Paşapoarte (2 milioane de euro), Şos. Pipera nr. 63-65 (2 milioane de euro), Bd. Liviu Rebreanu – la Park Lake Mall (2 milioane de euro), Bd. Iuliu Maniu – la Cora (2,05 milioane de euro).

Cadou din banii bucureștenilor pentru mall-ul Park Lake

pasarele pietonale la Bușteni pasarelă pietonală la Park Lake
De ce nu face pasarelă proprietarul mall-ului?

Această pasarelă pietonală la Park Lake este necesară dat fiind că mall-ul cu pricina se află între două stații de tramvai și aici nu a fost prevăzută nicio trecere de pietoni. Numai că se pune firesc întrebarea de ce este nevoie ca Primăria, din banii contribuabililor, să construiască o pasarelă ai cărei unici beneficiari vor fi proprietarii mall-ului cu pricina?

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.