Surpriză?! Lia Olguța Vasilescu a anunțat amânarea creșterilor salariale pentru bugetari

0
370
Olguța Vasilescu
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu dă înapoi - majorările salariilor bugetare, de la anu'

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu s-a răzgândit în privința calendarului avansat pentru majorările salariilor din Educație și Sănătate și a amânat (decalat) calendarul creșterilor salariale.

Dacă în proiectul legii salarizarii unitare, creşterile sunt promise de la 1 iulie, Olguța Vasuilescu promite creșterea salariilor bugetarilor de 25% de la 1 ianuarie 2018 și diferența de la 1 martie anul viitor.

Demisia ministrului Olguța Vasilescu, cerută de USR

Marți  seara, USR i-a cerut demisia ministrului Lia Olguta Vasilescu pentru că nu și-a respectat promisiunile inițiale, de a acorda primele majorări salariale începând cu data de 1 iulie anul acesta. Toți bugetarii vor primi lefuri mai mari cu 25% și abia de la 1 ianuarie 2018. „Ar urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25% creșteri pe salariul brut începând cu 1 ianuarie.  După care, începând cu  1 martie, o majorare de încă 20% pentru Educație, care cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creștere de 50%, exact cum am promis. De asemenea, cu grila până în 2022 pentru medici și asistente, tot de la 1 martie”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.
Proiectul legii salarizării unitare a trecut de votul comisiei de muncă, marți seara,  cu doar două voturi împotrivă și 4 abțineri. A fost aprobat un amendament în baza căruia profesorii vor primi un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10%, începând cu 1 decembrie 2018. Proiectul va intra miercuri în dezbaterea plenului Camerei Deputaților.

Proiectul legii salarizării intră, miercuri, la dezbateri, în plenul Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ


*