Oprea: Moartea poliţistului Bogdan Gigină, accident rutier speculat politic

Moartea poliţistului Bogdan Gigină teza mea de doctorat
„Garcea” a contribuit la bugetul partidului condus de Gabriel Oprea cu 75000 de lei

Moartea poliţistului Bogdan Gigină este un dosar în care un accident rutier a fost speculat politic, a declrata fostul vicepremier Gabriel Oprea.

„Este un dosar în care un accident rutier a fost speculat politic, pentru ca la momentul respectiv să plecăm de la guvernare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în mod definitiv, că a fost un accident rutier care nu are nicio legătură cu exercitarea atribuţiilor mele de serviciu ca ministru de Interne. Un accident regretabil, un dosar construit în scop politic”, a spus Gabriel Oprea.

Fostul vicepremier a făcut această declarație la Tribunalul Bucureşti, unde s-a desfăşurat în cameră preliminară un nou termen al procesului în care Gabriel Oprea. Acesta este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier ce a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Moartea poliţistului Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

„În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, arată DNA.

Accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi – activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia.

DNA susţine că Gabriel Oprea i-a pus pe poliţiştii rutieri care au executat această activitate de însoţire într-o situaţie permanentă de risc sporit, obligându-i să participe la o activitate ce avea un potenţial ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

*