Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, a împărțit pensionarilor patru milioane de pliante PSD din postul de director al Poștei

0
628
Alexandru Petrescu

Noul ministru al Economiei era cunoscut mai mult drept un apropiat al lui Victor Ponta, decât al lui Liviu Dragnea. Șef al Diasporei social-democrate, Alexandru Petrescu a fost propulsat de fostul șef al PSD în conducerea CFR și apoi, din 2014, la cârma Poștei Române.

Alexandru Petrescu a ajuns ministru al Economiei după ce a fost „băiat de casă” pentru șefii PSD, pentru că, din punct de vedere profesional, acesta nu a știut nici măcar ce companii se află în subordinea ministerului pe care îl conduce de ieri. Reamintim că Alexandru Petrescu a declarat miercuri în cadrul comisiilor reunite din Parlament, că vrea să restructureze Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara. Aceste companii nu se află în subordinea sa, ci a Ministerului Energiei.

„Meritele” lui Petrescu, noul ministru al Economiei

În 2014, în campania pentru Cotroceni, Alexandru Petrescu, în calitate de director al Poștei Române, a permis distribuirea alături de talonul de pensie a peste patru milioane de flyere (pliante), comandate şi plătite de PSD. În aceste materiale electorale pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul Klaus Iohannis vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte.

pliantMesaje ca: „Klaus Iohannis vrea să îți Taie Pensia!”, „Traian Băsescu îl susține și îl votează pe Klaus Iohannis!” și „Doar Ponta protejează pensiile!” erau duse pensionarilor. Poșta Română a reacționat, subliniind că distribuirea acestor pliante s-a facut pe baza unui contract comercial.

Cu toate acestea, Poșta Română nu a făcut publice cifrele din contract, iar Autoritatea Electorală Permanentă nu a descoperit vreun contract cu sume mari între PSD și Poșta Română, ceea ce duce la ideea unei înțelegeri pe sume simbolice.

Poșta – pierderi, Petrescu – bonus de performanță

Poșta Română a fost sancționată la sfârșitul lui 2015 cu 7,4 milioane de euro de Consiliul Concurenței pentru că și-ar fi încălcat obligațiile de nediscriminare și de transparență prin oferirea în mod exclusiv, companiei Terradox, a unor condiții contractuale favorabile în raport cu concurenții săi. Poșta Româna a contestat în instanță amenda primită. În 2015, compania a înregistrat o pierdere netă de 7,4 milioane euro. Cu toate acestea, Alexandru Petrescu a încasat un bonus de performanță de 135.418 lei brut.

În noiembrie 2016, HotNews.ro a arătat ca DNA a constituit un nou dosar penal la Poșta Română în urma neregulilor sesizate în octombrie de Ministerul Comunicatiilor, dosar care se află în lucru. Până în acest moment, procurorii DNA au trimis spre judecare șașe dosare având ca obiect infracțiuni care au determinat prejudicii în dauna Poștei Române, în trei dintre acestea pronunțându-se deja decizii de condamnare definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ


*