Liviu Dragnea: „Am auzit zvonuri că multinaţionalele au finanţat protestele”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ar fi informaţii conform cărora unele companii şi-ar fi stimulat financiar angajaţii ca să participe la demonstraţii. Liderul PSD a mai spus că aşteaptă mai multe informaţii de la şeful Comisiei SRI, Adrian Ţuţuianu, pe tema implicării multinaţionalelor în protestele din ultimele 20 de zile.

Liviu Dragnea a mai vorbit despre „forţe interne” şi „forţe externe” care ar fi implicate în organizarea manifestărilor civice. El s-a mai declarat convins că preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre cei care se află la originea protestelor despre care afirmă, în continuare, că su scopuri politice.

„Au fost prea multe forțe interne și externe implicate”, spune Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, într-o emisiune la România TV, că sunt puțini oameni în România care pot spune că au înțeles totul în legătură cu protestele de stradă. „A fost mult prea complicat, au fost mult prea multe forțe interne și externe implicate, foarte mult profesionalism, putem spune că am înțeles o parte din tot ceea ce s-a întâmplat. Sunt în continuare analiști interni și externi care tot explică acele evenimente. (…) A fost abrogată Ordonanța 13, s-a văzut că de fapt a fost un pretext, pentru că, după ce a fost abrogată, demisia Guvernului se cere în continuare, după alegerile care au fost câștigate în mod democratic cu foarte puțin timp în urmă. Am văzut foarte mulți oameni supărați, și mă refer la oameni chiar și străini, sigur că mie personal mi s-a părut destul de ciudat cum un șef de bancă cu capital străin protestează împotriva Guvernului.”a spus Liviu Dragnea la România TV.

„Aștept continuarea de la Țuțuianu”

Liviu DragneaLiderul PSD a mai spus că a auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporații multinaționale și chiar și naționale au finanțat și au stimulat și au îndemnat proprii angajați să iasă la aceste manifestații și că a văzut declaraţiile preşedintelui Comisiei de control al SRI, senatorul Adrian Ţuţuianu (foto), pe acest subiect și că astfel de informații ar trebui să fie dezvăluite, deoarece sunt publice: „Asta nu înseamnă că nu aştept şi eu continuarea de la domnul preşedinte Ţuţuianu să spună informaţiile pe care le poate spune, dar marea majoritate sunt informaţii publice, pe care publicul trebuie să le ştie.” Adrian Ţuţuianu a declarat pe 6 februarie că va cere Serviciului Român de Informaţii răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*