Lacheii lui Dragnea amenință jurnaliștii, în mod comunist

Dosarul DGASPC Teleorman sondaj IMAS Lacheii lui Dragnea

Lacheii lui Dragnea amenință jurnaliștii, în mod comunist, doar, doar vor reuși să intimideze libertatea de expresie a puținei prese adevărate care a mai rămas în România. Mai jos, iată un exemplu al subordonaților politici care au pus în mișcare un mecanism întreg, public, de dragul liderului neînfricat, Liviu Dragnea.   

„Gruparea Dragnea încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni. Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem”, spun jurnaliștii de la RISE Project.

ANSPDCP mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că jurnaliștii nu furnizează acces la sistemele noastre informatice.

„Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru. Președinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPDCP. RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public. Continuăm.”, mai spun jurnaliștii RISE project într-o postare pe Facebook.

gruparea dragnea (2)

gruparea dragnea (1)

Oamenii publici vs lacheii lui Dragnea

„Mai sunt și alte instituții de decredibilizat. N-a terminat Dragnea cu toate. După Guvern, Parlament, Avocatul Poporului, Poliție, Jadarmerie, CNA, CNCD, ANAF, CCR, a venit rândul Autorității pentru Protecția Datelor să fie apucată de coadă și învârtită ca un topor de infractorul național”, spune fostul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu.

De asemenea, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, consideră că şefa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), Ancuţa Gianina Opre, trebuie să demisioneze pentru că ameninţă presa cu intimidări în stil mafiot, după ce instituţia respectivă a solicitat Rise Project să divulge identitatea surselor în cazul informaţiilor despre Tel Drum.

„Liviu Dragnea prin lacheii săi PSD din fruntea instituţiilor statului încearcă să îi intimideze pe cei de la Rise Project şi să îi oprească din a mai scoate la iveală mizeriile din #TeleormanLeaks. Vrea să-i intimideze pe procurorii şi judecătorii care se ocupă de dosarele lui, vrea să-i intimideze pe românii care denunţă hoţia şi abuzurile cu lacrimogene şi bastoane, iar acum a venit rândul presei. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) cere jurnaliştilor de la RISE Project să divulge identitatea surselor care le-au oferit acestora informaţiile din #valiza, sub ameninţarea unor amenzi cât prejudiciul din Teldrum. Şefa ANSPDCP trebuie să demisioneze! Este urmărită penal pentru abuz în serviciu, acea infracţiune pe care PSD-ALDE au încercat în ultimii 2 ani să o scoată din vocabularul colectiv şi din lege. Iar acum ameninţă presa, cu intimidări în stil mafiot!, a scris Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

Rise Project a anunţat, sâmbătă, că a intrat în posesia unei valize cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, firmă despre care se spune că ar avea legături cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, documente la care procurorii DNA n-ar fi avut acces.

Valiza Tel Drum ar fi fost găsită în zona rurală din Teleorman, pe proprietatea unui localnic

LĂSAȚI UN MESAJ

*