Iohannis: „Momentan, nu văd motive pentru revocarea lui Kovesi”. Ce fierbere va fi în PSD

OUG pentru amnistie şi graţiere Klaus Iohannis îi răspunde lui Ilan Laufer Iohannis îl atacă dur pe Dragnea

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat joi seara, într-o conferință de presă, că acuzațiile din ultimele zile la adresa Directiei Anticorupție sunt atacuri din partea unor „penali”.

Atacurile sunt, afirmă președintele, de natură „să confirme ca DNA face o treabă bună”.

„Niște penali fac o încercare disperată”

penali
Viorica Dăncilă și liviu dragnea s-au văzut cu Iohannis la Cotroceni

Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea sa. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare„, a spus șeful statului. Iohannis a informat totodată că a avut în cursul zilei, la Cotroceni, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și cu liderul PSD Liviu Dragnea.

Am primit pe doamna prim-ministru Dăncilă şi pe domnul preşedinte Dragnea aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată încă din seara când a avut loc depunerea jurământului şi rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale între mine şi noul Guvern. Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare pe unele proiecte care sunt de importanţă naţională. Aş menţiona câteva pe care le-am şi discutat. Primul şi cel mai important – pregătirea pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, al doilea mare program naţional este, evident, Centenarul. Centenarul (…) este al României şi românilor şi cred că este nevoie de o coordonare a acţiunilor.Șeful statului a precizat că a discutat cu cei doi și despre Justiție, exprimându-și „nemulțumirea că există un nou scandal legat de DNA în spațiul public”.

Neliniște în PSD. Va deconta Liviu Dragnea?

Liviu Dragnea va fi cel care va deconta nerevocarea lui Kovesi din funcție și acesta este și motivul pentru care liderul social-democrat a stabilit o dată atât de apropiată pentru Congresul PSD – „Cei din partid suportă foarte greu modul în care Dragnea colaborează cu Coldea”, consideră consultantul politic Cozmin Gușă.

penali
Cozmin Gușă crede că Dragnea va deconta scandalul în PSD

Social-democrații așteptau revocarea, dar ea pare aproape imposibilă. Președintele nu are cum să o revoce pe Kovesi, indiferent de argumentație, pentru că ar apărea în imaginea publică drept ”Iohannis = PSD+ALDE” și bazinul electoral, precum și credibilitatea lui, s-ar risipi, atrage atenția Cozmin Gușă. „În continuare, ne putem gândi la niște probleme mari ale lui Dragnea în PSD, pentru că social-democrații îl suspectează de un joc personal. «Te-am lăsat să fii șef, ai avut scor public slab, dar am crezut că ai instinct de conservare și ne salvăm cu toții prin amnistie și grațiere, dar ai un joc personal și ne-ai păcălit»”, ar fi discuțiile din PSD, arată consultantul politic.

Referitor la informarea de presă a lui Tudorel Toader, care a avut loc joi și în care acesta a vorbit despre un cu totul alt subiect decât cel așteptat de presă – decizia în scandalul DNA -, Cozmin Gușă atrage atenția că ceea ce este condamnabil este că ministrul nu înțelege că apariția publică trebuia să inducă linște și încredere în Justiție. ”Ea așa arată, ca Toader în seara asta”, subliniază consultantul politic. Toader a anunțat doar că va face, săptămâna viitoare, o informare de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

*