„Deficitul de democraţie internă în PSD marchează deficitul de democraţie în România”, afirmă Gușă

Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă avertizează că problemele de democrație din PSD conduc, de fapt la probleme cu democrația în întreaga țară.

Atunci când organizaţia reprezentativă, partidul politic care conduce guvernarea, are o asemenea problemă, este evident că democraţia reprezentativă este pusă în pericol. Iar ceea ce se întâmplă în PSD, în acest moment, nu trebuie lăsat nepenalizat”, afirmă Gușă.

Greșeala făcută de Viorica Dăncilă arată slaba pregătire școlară a acesteia, spune Gușă

Cozmin Gușă a mai spus, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că a observat fel de fel de consultanţi sau analişti care iau această luptă din PSD ca şi cum ar fi doar o trântă. „Nu este o trântă. Un partid politic, parlamentar, este garantul democraţiei reprezentative şi trebuie să dea exemplu prin alegerile interne. Însă acest fapt nu se întâmplă. De ce? Pentru că nişte oameni care s-au obişnuit să îşi facă o marotă legată de dictatura justiţiei se folosesc de aceste lucruri ca să aibă un pretext să nu respecte democraţia internă. Şi astfel poate să cadă victimă un Nicu Bănicioiu, care vrea să contracandideze pe doamna Imunoglobină„, a spus acesta.

Gușă a mai explicat că atunci când oamenii sunt atât de slabi pregătiţi în şcoală confundă hemoglobina cu imunoglobulina, pentru că au amintiri vagi despre ceea ce au învăţat. „Trebuie să ne dăm seama cât de complicat este să citească o notă din sedinţa de Guvern în care se iau decizii mari legat de economia României. Asta este prima problemă legată de democraţia internă a partidelor şi este una foarte gravă„, a mai spus acesta.

„Sunt patroni care își folosesc televiziunile drept scut”

Consultantul polotic a mai afirmat că, în opinia sa, mass-media din România a căzut, din nefericire, deoarece nu mai este Clubul Român de Presă, iar patroni cu probleme penale îşi folosesc televiziunile drept scut împotriva problemelor lor.

Gușă mai reclamă fondurile absconse de PR „pe care unul ca Liviu Dragnea le foloseşte pentru a cumpăra direct benevolenţa unor site-uri de ştiri cu trafic mare care nu supun regulilor CNA-ului, pentru că acolo deja a rezolvat problema. Pe lângă democraţia internă, aceşti bani negri împrăştiaţi de către oameni interesaţi, cum ar fi Liviu Dragnea, reprezintă elemente care ne creează imaginea unei foarfece prin care democraţia şi opinia liberă ar putea să fie tăiate”, a explicat consultantul politic.

Cozmin Guşă a mai afirmat că după congresul PSD com putea trage concluziile despre „cât de mult a decăzut România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

*