Galerie FOTO „Blocul bântuit” din spatele Primăriei Snagov

Banca Mondială

La 30 de km de București, lacul Snagov a atras, în ultimii 25 de ani, toată „boierimea” Capitalei. Pe mal lacului au răsărit cele mai luxoase și scumpe proprietăți ale bogaților care „se dau” pe lac, în fiecare weekend, cu bărcile de milioane de euro.

La o aruncătură de băț de casele celor care și-au ancorat lângă pontoane ambarcațiuni exclusiviste, cu care ies la promenadă pe luciul apei, cât e vara de lungă, se petrece drama unor locuitori de rând din comuna „vedetelor”.

Mirosul „nu trece” de geamul primarului Oancea

Snagov
Marian Oancea, primarul din Snagov

Chiar în centrul Snagovului, câteva familii care au privilegiul câteodată, să vadă, în carne și oase”, vedete sau personalități precum Remus Truică, Viorel Cataramă, Cosmin Olăroiu sau Irinel Columbeanu trăiesc într-o mizerie cruntă într-un bloc din umbra Primăriei conduse de Marian Oancea. I se mai spune „blocul bântuit”!

Primarul nu are ochi și nici miros pentru blocul P19, de pe strada Mirăslău, unde cinci familii suferă de un tratament practic inuman. Deși disperați de mizeri și de condiții care îi pot imbolnăvi iremediabil, locatarii, chiriași ai Primăriei, spun că și-au tras apă și curent pe banii lor, ba chiar că unul dintre ei, o bătrână, și-a vândut terenul și a pus acoperiș la bloc să nu-i mai plouă în apartament. Bătrâna a murit, 6 luni mai târziu, după ce a rămas fără bani de medicamente, spun vecinii?

„Blocul bântuit”, o afacere de sute de mii de euro

Acești oameni nu visează la case pe malul lacului sau la pontoanele de lux ce se pot zări de la blocul lor! Își doresc doar să-și poată continua traiul umil, de mizeri, în blocul Primăriei, sub acoperișul reparat tot de ei. Primarul Marian Oancea nu a vrut să le prelungească până acum contractele de închiriere semnate de predecesorul său Mușat Apostol. Le-a promis doar că nu îi va da afară. O promisiune care nu are mare valoare, spun oamenii, cât timp, blocul din centrul Snagovului, renovat ca la carte, ar putea deveni o afacere de sute de mii de euro pentru orice investitor imobiliar.
„Blocul bântuit” este doar unul dintre exemplele neputinței unui edil care visează la bărci și stațiuni de băi termale (o comoară din subsolurile comunei) dar nu s-a dovedit în stare să gestioneze eficient problemele de canalizare, pietruirea ulițelor sau proiectului de modernizare şi extindere a liceului, care a făcut ca elevii să studieze acum în clădirile unor şcoli generale, iar Primăria să se aleagă cu o datorie de 4 milioane de lei, pentru proiectul finanţat din fonduri europene, nefinalizat la timp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.