Fericiții șefi cu blocuri și vile de la Oficiul Național de Jocuri de Noroc

strada Ardeleni

În timp ce directorii cu vechime de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc au deja averi de invidiat, președintele și vicepreședintele instituției, proaspăt unși pe funcții, nu au mai mult de un apartament.

Geoge Mihai Roventa, unul dintre șefii de servicii din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a primit aprobarea Consiliului Local Sector 2 pentru planul urbanistic de detaliu pentru a ridica un bloc amplasat în Capitală, în zona Calea Moșilor. Acesta este la OJNC din 2014, an când a fost numit șef serviciu Serviciul Control Sloturi, Jocuri loto, Jocuri On-line şi Pariuri. El face parte din garda veche, a șefilor de serviciu din cadru Oficiului cu averi frumoase în declarațiile de specialitate, spre deosebire de noua conducere (formată din Dan Iliovici – președinte și Valentin Korman – vicepreședinte) care sunt fără proprietăți și conturi.

Blocul lui Roventa

Deși are o avere frumușică, Mihai George Roventa nu are, conform declarației de avere, mai mult de 100.000 de euro, sume în conturi. Cu toate acestea, el a cerut Consiliului Local Sector 2 să-i aprobe un plan urbanistic de detaliu pentru ridicarea unui imobil pe strada Ardeleni , undeva aproape de Calea Moșilor. În ședința de marți seară, consilierii locali au aprobat proiectul, astfel încât Roventa poate trece în curând la construcție, asta după ce mai obține autorizațiile de deschidere a șantierului.

Imobilul șefului de serviciu de ONJN a primit și avizul Arhitectului șef nr.105 CA 8/14 din 3 noiembrie 2016, emis de Arhitectul Șef al Sectorului 2 al municipiului București în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare Teritoriului și Urbanism a Sectorului 2.

Consilierii locali din Sectorul 2, unde primar este Mugur Mihai Toader, au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru strada Ardeleni, nr.3+3B+3C, Sector 2. Aprobările au fost date pentru ridicarea unui imobil de locuinte colective S+P+2E+3-4Er+casa scării. Altfel spus, o clădire de locuințe cu patru etaje deasupra parterului. Planul urbanist de detaliu este valabil doi an. Imobilul de locuințe colective va avea o înălțime maximă egală cu 17,5 m.

Parcarea/gararea și scurgerea apelor pluviale se vor asigura în incinta proprietății. Încadrarea în Planul Urbanistic Gemeral București este subzona M3. Ion Chiricuță, consilier local din Sectorul 2, a susținut înaintea votului că nimeni nu a putut consulta mai mult de zece minute proiectele de urbanism cu toată documentația aferentă, așa că planurile sunt aprobat în orb.

Declarație de avere

Conform unor spcialiști imobiliari pe care i-am consultat, realizarea unui astfel de imobil ar costa minimum 200.000 de euro și poate trece de jumătate de milion de euro. Conform declarațiilor de interese și de avere, Roventa este acționar 95% la Giogi&Asi SRL și a mai deținut societatea M&Roventa Trading srl. La telefoanele celor două societăți nu ne-a răspuns nimeni, pentru a afla de la Roventa de unde va face rost de bani pentru a ridica imobilul.

Conform declarației de avere, el deține un teren de 634 de mp, pe care va fi ridicat imobilul, în strada Ardeleni. Din această suprafață, 286 mp constituie o retrocedare, în timp ce restul terenului a fost achiziționat după 2014.

Roventa mai are două locuințe, o casă de 1995 mp cumpărată în 1997 și un apartament, achiziționat în 2003, de 51 mp. Ambele locuințe sunt în București. A vândut un apartament cu 85.000 de euro pe 14 iunie lui Ruxandra Chirila. Banii din apartament i-a băgat la bancă, unde mai deține alți 18.242 de dolari. Roventa a mai împrumutat cu 33.000 de euro și pe Dan Prepeliță.  Are însă și un credit de 90.000 de euro la Unitcredit Țiriac.

Norocoșii de la ONJN

Cumva întâmplător, directorii cu vechime de la Oficiul Național de Jocuri de Noroc au o avere frumușică, spre deosebire de cei numiți în ultimul an, care sunt mai necăjiți.

Conturi de 215.000 euro. Spre exemplu, Tudor Simota – director general la Direcţia Generală de Supraveghere şi Control – deține două terenuri intravilane în Arad cu o suprafață totală de 1834 de mp. Nu are imobile în proprietate.
Deține în schimb două ceasuri cât o garsonieră din Arad. Unul este marca Omega și este evaluat la 3.000 de euro, și un altul, marca Breguet, de 15.000 de euro. Ceasul din urmă a fost vândut lui Francesco Nerro. Deși nu are casă, are conturile pline de euro, în jur de 215.000 de euro. Veniturile sale anuale de la ONJN se ridică la peste 93.000 de lei. Totodată, Simota mai ia 7.763 de lei pe an și din calitatea de membru al Adunării Generale a Acționarilor de la Loteria Română.

Agricultură în 1 Decembrie. Irina Gabriela Anghel – lef serviciu la Autorizări Sloturi, Bingo, Cazinouri din cadrul Direcția Generală de Autorizare Jocuri de Noroc – deține un teren arabil de 6.097 mp achiziționat în 2008 în comuna 1 Decembrie.
Mai are o casă de locuit dobândită în 2010 de 534 mp pe care îl deține 100%, printr-un contract de cumpărar cu habitație viageră. Conduce un Opel din 2009. Veniturile sale anulae de la ONJN s-au ridicat la 63.800 de lei.

Teren în Popești-Leordeni și Chiajna. Ana-Maria Badea – director general adjunct în cadru Direcţiei Generale Autorizare Jocuri de noroc – are un teren extravilan (dar in circuitul civil) de 1.000 mp în Popești Leordeni, dobândit în 2007, și un teren intravilan de 325 mp în Chiajna. Deține un apartament în Sectorul 2 (de 50 mp) și o casă în Chiajna de 176 mp. Conduce un autorurism Chevrolet. Are și un credit de 58.000 de euro care este scandet în 20136. Directorul adjunc al ONJN a câștigat 92.952 de lei, iar soțul, care lucrează la aceeași instituție, a încasat 57.360 de lei. Ana Maria Badea a mai câștigat și 3.528 de euro din chirii. Aceasta mai este și membră în adunarea generală a acționarilor de la Loteria Română, de unde a mai luat 7.600 de lei.

Chirii de 650.000 de lei. Ioan Borghină, șef serviciu la Serviciul Teritorial Centru, deține, împreună cu soția Emilia Borghină, șapte terenuri intravilane în Sibiu și opt imobile în același oraș. Este vorba de trei case de locuit și cinci spații comerciale. Are în cont 210.000 de lei, dar și credite de 212.000 de euro scadente după 2030.
Veniturile salariale anuale nu sunt imense, acesta câștigând de la onjn 68.000 de lei. Soția are și ea un venit de 15.600 de lei de la Casa Salzburg. În schimb, din chirii a scos pe ultimul an, împruenă cu soția, 650.000 de lei.

Soția, fosta angajată a lui Ghiță. Daniel Costel Bucurescu, șef serviciu la Serviciul Control Sloturi, Bingo, Cazinouri, deține patru terenuri în județul Prahova. Unul extravilan și două intravilane. Toate trei au o suprafața de 8.000 mp. Mai deține un teren de 11 mp aferent unui imobil din Ploiești. În municipiul prahovean, Bucurescu deține două apartamente de 77 mp și 20 mp. Conduce două autoturisme, un Volswaggen Jetta și un Opel Astra.
Soția a lucra la Asesoft Ploiești până în acest când a intrat și ea la ONJN. Cei doi soți au realizat venituri de 110.00 lei anul trecut.

Săracii: președinte și vicepreședinte

Dan Iliovici, președinte al ONJN, nu deține niciun teren, are doar un apartamemt de 48 mp, dobândit prin moștenire de soție.
A fost director la Asociația Organizatorilor de Pariuri Rombet (unde câștiga 39.859 de lei) și consultant management la Superbet Betting&Gaming și la Arena Admin. (de unde a mai încasat 32.000 de lei).

Valentin Korman, vicepreședinte ONJN, nu are terenuri sau imobile. Are acțiuni la Kos Invest Solutions. A fost consilier al președintelui Consiliului Județean Timiș, unde câștiga 16.134 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.