Document EXCLUSIV! Disponibilizări voluntare masive la RADET! Compensații financiare de până la 55100 lei

1
1000
RADET
Deși Gabriela Firea a promis că nu vor fi disponibilizări la RADET, liderul sindical Ioana Stoica (foto - lângă Gabriela Firea) a semnat un acord care permite disponibilizarea voluntară a salariaților

Deși în campania electorală pentru alegerile la Primăria Capitalei s-au făcut promisiuni că nu se vor face disponibilizări la RADET, zilele acestea se fac listele pentru disponibilizări voluntare.

Listele se întocmesc în baza unui acord intern semnat de Sindicat cu noua conducere pe 25 aprilie 2017, acord care nu a fost dat publicității. Cetățeanul.net vi-l prezintă în exclusivitate!

Cum se iau compensațiile financiare la RADET

Potrivit acordului semnat de conducerea RADETși de sindicat, „plecarea voluntară a salariaților” reprezintă una dintre soluțiile pentru degrevarea bugetului de venituri și cheltuieli cu personalul. Cererile se depun până pe data de 5 mai și vor fi analizate de către o comisie de 5 membri, unde sindicatul va avea doar rolul de observator. Contractele de muncă vor înceta până la data de 29 mai inclusiv.

Salariații care vor fi disponibilizați vor primi compensații de până la 55100 lei (19 salarii medii brute a câte 2900 lei). Salariile vor fi încasate lunar, pe durata anilor 2017 și 2018, se prevede în acord!

Potrivit aceluiași document (art. 9), în cazul în care, din cauza deficitului de personal, este necesară reangajarea unuia dintre disponibilizați, acesta nu mai trebuie să ramburseze sumele deja încasate!

Am stabilit foarte clar că nu vor ieşi şomeri de la RADET, RATB. (…) Cel puţin aşa ştiu că am stabilit noi şi sub nicio formă nu vor fi oameni lăsaţi pe drumuri, deci nu vor fi şomeri de la RADET, RATB, sau altă instituţie din subordinea primăriei”, Primarul General, Gabriela Firea.

Acordul dintre Sindicatul liber și conducerea RADET

RADETRADETRADET