Investigație în echipamente din domeniul securității în muncă

PUZ-ul coordonator, Siguranța locului de muncă echipament santier constructii domeniul securității în muncă

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri anticoncurenţiale între companiile SC Renania Trade SRL, SC Avanti SRL, SC Tricomexim SRL şi SC T&T Invest SRL, realizate prin stabilirea de prețuri, împărțirea de piețe și alocarea de clienți pe piața comercializării de produse şi echipamente din domeniul sănătății și securității în muncă din România, începând cu anul 2016.

În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la sediile companiilor, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigație.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii Concurenţei.

Investigația din domeniul securității în muncă, după cea din industria cimentului

Analiza sectorului producerii și comercializării cimentului din România indică o situaţie atipică, în care producătorii de ciment își menţin cote de piață aproximativ egale şi stabile în timp, crescând astfel riscul apariției unor forme de coordonare a activităților.

Riscul este cu atât mai mare cu cât fluctuațiile cotelor de piaţă sunt reduse și nu există schimbări în ierarhia la nivelul industriei. Acest aspect ridică suspiciuni sub aspect concurenţial, mai ales în condiţiile în care cei trei producători de ciment au capacităţi de producţie funcționale diferite, iar gradul de utilizare al acestora este profund asimetric: producătorul de ciment cu cea mai mare capacitate de producţie în funcțiune are cel mai mic grad de utilizare al acesteia.

Aceste concluzii vin în urma finalizării anchetei sectoriale pe piaţa producerii și comercializării cimentului în perioada 2013-2017, derulată cu scopul de a avea o imagine cât mai clară asupra mecanismelor de funcţionare, de a identifica eventualele disfuncționalități la nivelul sectorului şi de a formula recomandări care să conducă la eliminarea acestora în scopul intensificării concurenţei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.