Denunțătorul medicului Mihai Lucan susține că doctorul a fost acoperit de presupusul naș, Florian Bodog

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, că în dosarul medicului Mihai Lucan este implicat şi actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, care l-a ajutat pe medicul urolog în timpul unui control, care a fost ”foarte moale”. Ungureanu susţine că familiile Lucan şi Bodog au legături vechi, printr-o relaţie de naş care datează din 2007.

”Florian Bodog este un alt dosar. Florian Bodog împreună cu funcţionari de la Casă, cu consilierul său, au aranjat ca la un control cerut de DIICOT, funcţionari de la Casa de Asigurări au fost cazaţi la un hotel de cinci stele din Cluj cu încălzarea legii. Acel control a devenit brusc foarte moale”, a afirmat Emanuel Ungureanu, miercuri, la ieşirea de la DIICOT.

Întrebat exact care a fost implicarea ministrului, Ungureanu a precizat că nu poate oferi toate datele din dosar, dar a menţionat că Bodog a solicitat ca funcţionarii să stea la hotelul de cinci stele. ”O să vedeţi cine a plătit factura pentru funcţionari”, a mai spus Ungureanu.

Acesta a afirmat că Florian Bodog ”are legături foarte vechi cu familia Lucan, printr-o relaţie de naş, legături care datează din 2007”. Emanuel Ungureanu s-a prezentat, miercuri, la seiudl DIICOT unde a adus lămuriri suplimentare la declaraţia iniţială pe care a depus-o.

Reacția ministrului Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, miercuri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că deputatul Emanuel Ungureanu ”bate câmpii”, atunci când îl acuză că a aranjat un control la Institutul de Transplant şi susţine că afirmaţiile acestuia ”vin doar ca să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Domnul deputat bate câmpii (…) Ministrul Sănătăţii nu se ocupă de cazarea funcţionarilor care pleacă în control, cu atât mai puţin de cazarea funcţionarilor de la casa de asigurări, iar controalele care au fost dispuse de mine în acest an au fost făcute în colaborare şi la solicitarea DIICOT. Deci, ceea ce spune dânsul sunt simple afirmaţii care nu au absolut nicio bază reală, ci le face strict pentru a face spectacol şi nu ştiu ce urmăreşte. Dar va răspunde pentru ele, dacă aşa a spus”, a afirmat Florian Bodog.

Întrebat dacă se face trafic de organe la Cluj şi dacă există Lucani în toată România, ministrul Sănătăţii a spus că el nu are cunoştinţă de aşa ceva.

”Eu nu cunosc, eu nu ştiu să existe trafic de organe în România. Până la momentul de faţă nu mi s-a adus la cunoştinţă să existe aşa ceva. În ultima discuţie pe care am avut-o cu colegii mei de la Cluj, de la Institutul de Transplant, cu noul manager, cu echipa de acolo, m-au asigurat de absolut toată onestitatea şi de toată transparenţa lor şi mi-au spus că încearcă să relaxeze transpantul în România. Aceste afirmaţii de genul celor făcute de domnul Ungureanu vin doar ca să mai adauge un cui la sicriul transplantului din România”, a susţinut Bodog.

Chestionat dacă sunt VIP-uri care intră înaintea altor pacienţi pe liste, Florian Bodog a replicat că, în mod sigur, ministrul Sănătăţii nu gestionează aceste lucruri. ”Mie nu mi s-a reclamat acest lucru până la acest moment. Eu ştiu că există listă de aşteptare şi că există anumite criterii pe care se selectează pacienţii care urmează a fi transplantaţi”, a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii a declarat, de asemenea, că în ancheta în cazul Lucan a avut doar discuţii instituţionale cu DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

*