SONDAJ: Traian Băsescu a făcut democratizarea României

Traian Băsescu este președintele care a făcut cel mai mult pentru democratizarea României. Nu o spunem noi, asta cred românii, dacă ne luam după Barometrul Politic Național 2018.

S-a făcut un sondaj la nivel național, la care s-a pus întrebarea „Care dintre cei patru președinți a făcut cel mai mult pentru democratizarea României?”. Se pare că pe primul loc este Traian Băsescu cu 21%, dar la fel de mulți sunt și românii care cred că niciunul dintre cei patru șefi de stat nu a făcut nimic pentru România.

Pe locul 2 este Klaus Iohannis cu un procent de 20%, urmat de Emil Constantinescu cu 16 procente, în timp ce „tătuca” Ion Iliescu este pe ultimul loc cu doar 12%. Mai puțin decât Iliescu nu are decât răspunsul „Nu știu”. 11% dintre români nu știu care dintre cei patrul președinți a făcut mai mult pentru democratizarea României.

Democratizarea României, prin ochii românilor

Întrebați salariații de la stat care dintre cei patrul președinți a făcut cel mai mult pentru democratizarea României, Iohannis are 19%, Băsescu are 17,6%, Constantinescu (19,9%), iar Iliescu un trist 8,6%.

La aceeași întrebare, cei de la privat i-au acordat lui Iohannis un credit de 20,9%, lui Băsescu 25,4%, lui Constantinescu 13,3%, iar lui Iliescu 9,1%.

Cei care l-au văzut cel mai bine pe primul președinte ale României democratice au fost lucrătorii în propriile gospodării (19,6%), pensionarii (16,5%) și casnicele, șomerii sau cei fără ocupație (19,1%).

Iohannis a prins foarte bine la elevi și studenți cu aproape 25 de procente. Cu aceeași marjă de susținere s-a prins și la patroni sau liberi întreprinzători, cu 23,9% la lucrători în gospodărie sau agricultori și cu 20% la salariații din domeniul privat.

Băsescu este văzut ca fiind aducătorul de libertate printre salariații din mediul privat care i-au acordat o încredere de 25,4%, gospodarii l-au încredințat cu 23,9%, șoimerii și casnicele cu 23,4%. Dar cea mai mare priză pe care a avut-o Băsescu a fost la patroni și liber întreprinzători unde a primit 33,3% din voturi.

Constatinescu a fost agreat cel mai mult de salariații de la stat care l-au votat în procent de 19,9% și pensionarii, cu 19,3%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.