De Ziua Imnului Național, politicienii au simulat idiotic patriotismul

ziua imnului național

De Ziua Imnului Național, politiciernii români s-au întrecut în declarații care mai de care mai naționaliste, doar, doar or mai câștiga niște voturi la următoarele alegeri. 

Bineînțeles, cea mai mare gafă a făcut-o premierul României care a dat comunicat și a arătat încă o dată că nu are minime cunoștițe de cultură a istoriei.

De la Dăncilă citire, Ziua Imnului Național:

„Marcăm astăzi Ziua Imnului Național al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. „Deșteaptă-te, române!” le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertății de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinței împlinite a românilor de unitate. Astăzi, ”Deșteaptă-te, române!” este imnul nostru național și ne emoționează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioților noștri. Respect pentru acest simbol al națiunii! La mulți ani, Imnului Național! La mulți ani, români! La mulți ani, România!”, ne-a trasmis Dăncilă.

Ce nu știe doamna premier este că vestita Câmpie a Libertății este la Blaj. Dar na, unde nu e minte, nici Dumnezeu nu cere!

De la Dragnea citire, Ziua Imnului Național:

„Astăzi, se împlinesc 170 de ani de la momentul în care, la Râmnicu-Vâlcea, se intona poemul ‘Un răsunet’ al lui Andrei Mureşanu, devenit ‘Deşteaptă-te, române!’, parte importantă a identităţii noastre ca popor. Imnul Naţional al României a insuflat curaj în luptă înaintaşilor noştri în toate momentele dificile ale istoriei. Versurile Imnului Naţional ne reprezintă pe toţi şi vorbesc despre forţa de neclintit a poporului român de a-şi păstra unitatea în faţa diferitelor provocări, despre iubirea de ţară şi despre bucuria victoriilor. ‘Deşteaptă-te, române!’ este despre dârzenia acestui popor în apărarea valorilor, tradiţiilor şi credinţei, despre moştenirea pe care o lăsăm generaţiilor viitoare”, a scris Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

De la Carmen Dan citire, Ziua Imnului Național:

„Fiecare simbol ce defineşte România ca stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, poartă în el istoria şi zbuciumul acestui popor. În trecut, sub forma unui cântec foarte îndrăgit de români, actualul nostru imn a fost martorul unor momente esenţiale ale evoluţiei acestei naţiuni şi a dat speranţă multor generaţii, încercate de provocările istoriei. În prezent, imnul are darul de a amplifica, în sufletele fiecăruia dintre noi, mândria de a fi român. În viitor, imnul va reprezenta garanţia pe care o vor avea copiii noştri pentru păstrarea identităţii naţionale şi a valorilor tradiţionale care creionează portretul acestui popor”, a scris Carmen Dan, duminică, pe Facebook.

Ea a precizat că „Deşteaptă-te, române!” a trecut proba timpului prin puterea mesajului şi prin capacitatea de a mobiliza oamenii în jurul unui crez comun, patriotic.

„„Să ne amintim, mai ales acum, în anul Centenarului Marii Uniri, că simbolurile acestei ţări, cele cu care fiecare dintre noi se identifică, îndeamnă la unitate şi solidaritate (…) Indiferent dacă trăim în ţară sau în străinătate, indiferent de opiniile efemere pe care le împărtăşim la un moment dat, imnul naţional ne reprezintă pe toţi! Trăind în spiritul versurilor sale, suntem o forţă naţională de necontestat care, în succesiunea firească a lucrurilor, lasă moştenire generaţiilor de mâine un legământ sacru”, a spus Carmen Dan.

De la Klaus Iohannis citire, de Ziua Imnului Național:

„Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Naţional, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, alături de Drapel, Stema de stat şi Sigiliu. Zilele Revoluţiei de la 1848 au consfinţit intonarea pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic compus de Andrei Mureşanu. Cântecul a avut un rol important în redeşteptarea speranţei de mai bine şi a demnităţii colective în momentele-cheie ale istoriei româneşti – Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opţiunea alegerii sale ca imn naţional în anul 1990″, afirmă Iohannis într-un comunicat, de Administraţia Prezidenţială.

De la Eugen Tomac citire, de Ziua Imnului Național:

„Într-o zi, imnul ne va uni. Într-o zi, Deșteaptă-te, române va răsuna de drept pe ambele maluri ale Prutului”, atât a pus pe Facebook, președintele PMP, alături de un clip de 9 minute.

Ludovic Orban a fost ocupat cu altele pentru a transmite ceva, iar de la vreun partener serios de guvernământ din UDMR… nem tudom, romano!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.