Cum face Firea slalom printre pesediști

sondaj intern PSD

Pentru băgarea sulii în coasta lui Dragnea trebuia doar ca cineva din PSD să-și asume recitarea publică a abuzurilor comise de liderul partidului și să spună la final că nu se mai poate așa. Prostia monumentală făcută de Dragnea în 10 august a oferit ocazia perfectă și uite așa a devenit Gabriela Firea mare dizidentă în PSD.

Problema doamnei este că, după ce a devenit o Ioana d’Arc of Bacău a social-democrației dâmbovițene, a descoperit că odată cu incriminarea lui Liviu Dragnea acuză în bună parte și PSD-ul. Să mai spună cineva acum că zicerea comunistă ”Dai în mine, dai în tine/ Dai în fabrici și uzine” n-are miez…

Bagatela cu statul paralel

Firea
FOTO Facebook Gabriela Firea

Pe scurt, Firea se confruntă cu o ditamai dilema: dacă îl dă în gât pe Dragnea, recunoaște implicit că programul de guvernare al PSD și marile realizări cucurigate de tot pesedistul de bine din 2016 încoace sunt niște făcături. Adică niște minciuni repetate cu obstinație pentru a se transforma în adevăruri în mințile credule până la alegerile din 2020. Iar dacă Firea strică frumusețe de lucrare, pesediștii îi vor sări evident în gât, fără a mai ține cont de supărarea lor contra lui Dragnea.

O fire mai puțin tenace (și răzbunătoare) ar fi lăsat-o probabil mai moale cu războiul contra lui Dragnea. Gabriela nu s-a pierdut însă cu firea, ci și-a imitat adversarul apelând și ea la ”statul paralel”, dar într-un mod total inedit.

Concet, ”statul paralel” este o structură greu de definit și personalizat din moment ce toată lumea a făcut de fapt parte din ea. În plus, impersonală fiind, e bună de aruncat oricând pe piață, pe post de bau-bau, de către politicienii înghesuiți.

Ajunsă la strâmtoare, Firea a profitat și ea de ”statul paralel” bun la toate, dar a fentat calea deja bătătorită: nu l-a demonizat ci a procedat exact pe dos, l-a bagatelizat. O mișcare perfidă menită să pună umbrirea realizărilor guvernării PSD, implicit scăderea partidului în sondaje, pe seama importanței deșănțate date de un obsedat Dragnea fantomaticului ”stat paralel”.

Cum ne explicăm faptul că deşi în plan social s-au luat măsuri pozitive, au crescut pensiile, au crescut salariile, în plan economic au scăzut anumite taxe, de ce totuşi în toate cercetările ştiinţifice din întreaga ţară partidul scade, ca reputaţie, în ochii opiniei publice? Şi un posibil răspuns dat atât de către noi, colegii mei din ţară şi de alte persoane avizate, este acela că limbajul şi modalitatea de a prezenta anumite subiecte cu privire la această discuţie nesfârşită vizând statul paralel – acest subiect nu este atât de agreat de către români, în general. Cu toţii dorim, aşa cum s-a spus, dreptate până la capăt. Total de acord cu lupta împotriva abuzurilor, erorilor, greşelilor. Oamenii care suferă nevinovat… Trebuie să se îndrepte toate aceste greşeli care au fost în trecut. Dar de la asta şi până la a face politică în special pe aceste tematici, de stat paralel, de protocoale, de parchete şi aşa mai departe… aici trebuie să vorbim cu oamenii„, a trecut Firea la executarea grațioasei piruete.

La drept vorbind, noul pas de dans al abilei Gabriela le lasă pe alde Dăncilă și Vasilescu, plus restul trompetelor social-democrate, să clameze netulburate realizarea cincinalului pesedist într-un an și jumătate. Totodată, permite punerea în continuare la zid a păcătosului Dragnea și a vestalei sale de la Interne. Firea în schimb termină cu bine prima probă de slalom și mai rămâne acum doar să îi atragă de partea ei pe pesediștii care așteaptă să primească de la Dragnea mult promisa amnistie. O probă infinit mai grea, dar să nu uităm de câtă imaginație a dat deja dovadă Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*