Corupția din Primăria Capitalei – Ion Dedu, adjunctul lui Mădălin Dumitru și alți directori își depun demisiile! VEZI ce vilă are Dedu

Sorin Oprescu
Ion Dedu, „pe mâna dreaptă” a lui Sorin Oprescu

În Primăria Capitalei predomină teama și frica, după ce procurorii anticorupție au prins în flagrant, luând mită, pe un angajat de la Urbanism și pe consilierul personal al lui Sorin Oprescu. Potrivit surselor noastre, directorii Municipalității au început să-și scrie demisiile și să le trimită deja la etajul 14, acolo unde se află biroul primarului general.

„Directorul general de infrastructură, Ion Dedu, și-a depus demisia de aproximativ o săptămână pe masa lui Sorin Oprescu. Primarul nu vrea să semneze”, au povestit, pentru Cetățeanul.net, surse din Primăria Capitalei. Pe lista celor care vor să plece s-ar afla și directorii de la buget, investiții, urbanism, au mai precizat sursele citate.

Pe 12 iunie, un angajat al Serviciului Urbanism din Primăria Capitalei a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins când lua mită 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel încât pe un teren încadrat ca „spaţiu verde” să se poată construi.

Tot pentru luare de mită, în schimbul unor presupuse intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale, este cercetat, într-un alt dosar, şi Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu. Wigler, suspendat din funcţie ca urmare a anchetei declanşate de procurorii anticorupţie, a fost arestat preventiv pe 4 iunie.

Consilierul personal, Solomon Winkler, cercetat pentru luare de mită, era nelipsit de lângă edilul-șef când Oprescu avea acțiuni publice.
Consilierul personal Solomon Winkler, cercetat pentru luare de mită, era nelipsit de lângă edilul-șef când Oprescu avea acțiuni publice

Solomon Wigler a fost prins în flagrant, pe 3 iunie, în timp ce primea mită 25.000 de euro. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Wigler ar fi cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarketuri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să facă o donaţie. Din suma cerută, Wigler ar fi primit anterior, în mai multe tranşe, 204.000 de euro, de la omul de afaceri, denunţător în cauză.

„Săracul” Dedu

Sorin Oprescu
Vila directorului Dedu de la Primărie are gardul din dalele de la tramvai

Ion Dedu este cel mai sărac director din Primăria Generală a Capitalei. El locuieşte într-o vilă, pe malul lacului, în Crevedia (localitate cunoscută mai ales pentru “celebra” Avicola). Vila este trecută pe numele tatălui său, la fel şi terenul, înconjurat de un gard masiv din dale de tramvai uzate, înălţat pe vremea în care Dedu Ion, şeful Direcţiei Transporturi din Primărie era „doar” director la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB). În acte, gardul este tot al tatălui, Vasile Dedu, pensionar de la Laromet. La fel şi firma înființată de tatăl – Vasile şi soţia Dana-Mihaela, pe care au deschis un club de distracţii şi petreceri pentru copii.

Dedu este unul dintre cei mai importanţi funcţionari din Primăria Capitalei şi mâna dreaptă a lui Sorin Oprescu în tot ceea ce ţine de marile proiecte de transport ale Capitalei, precum pasajul Basarab ori pasajul Pipera. Bănuiţi, probabil că directorul Dedu nu este un bătut de soartă. O simplă vizită la locuinţa sa din Crevedia, satul Samurcaşi, ne-a lăsat muţi de uimire. Directorul din primăria lui Sorin Oprescu se lăfăie, împreună cu familia, într-un conac pe malul lacului, cu grădină şi garduri înalte. Vila, cu amenajări cu tot, valorează cu mult peste 100.000 de euro, spun cunoscătorii.

Vilă cu gard din dalele de la tramvai

Conacul lui Dedu de Crevedia, cel „întreţinut” de propriul tată, pare a fi fortificat. Impresia o dă gardul, masiv, din beton, care împrejmuieşte domeniul directorului.
Gardul este făcut din prefabricate din beton pe care se fixează şinele de tramvai. RATB, unde Dedu a fost, în trecut, director, a confirmat că plăcile de tramvai au fost cumpărate, legal, dar tot de către „generosul” tată Dedu Vasile. „Vă informăm că din evidenţele noastre rezultă că au fost vândute către Dedu Vasile 35 de dale uzate cu preţul total de 3.548,33 RON”, ne-a spus RATB. La prima vedere s-ar putea spune că până şi un pensionar precum Vasile Dedu putea, dintr-o pensie de cel mult o mie de lei, să strângă banii pentru gard.
Plăcile nu sunt scumpe, dar transportul şi montarea lor costă o mică avere. Fiecare dintre plăci cântăreşte şase tone, aşa că nu pot fi transportate mai mult de trei odată cu un trailer, iar drumul până în Crevedia şi înapoi costa cel puţin o mie de lei pentru fiecare cursă, plus TVA. La aceasta adăugăm costul macaralei pentru montaj, cam 1.500 de lei/zi, astfel încât preţul pentru transport şi montaj este de circa 17.500 lei + TVA. În total, Dedu Vasile ar fi avut de plătit 24.325 lei pentru gardul fiului său, probabil mai mult decât pensia pe doi ani.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua.Am vazut ca incep sa-si depuna demisiile unii directori din PMB.,sunt curios daca d-na Rusu Celina isi v-a depune demisia sau va fi data afara.Aceasta directoare incompetenta tot mandatul primarului Oprescu s-a plimbat prin Europa,Asia etc si rezultate ioc ????? Nimeni nu a intrebat-o ce a realizat din plimbarile pe banii contribuabililor !?!? Daca nici d-na Firea nu o va da afara inseamna ca zvonurile ca ar fi infiltrata(sub acoperire) si de aceea a reusit sa reziste de pe timpul lui Videanu………Astept cu nerabdare sa vad ce decizii se vor lua si poate si dvs.veti face investigatii jurnalistice in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.