BREAKING Apelul Primăriei a fost respins. E definitiv: companiile municipale trebuie desființate

Firea a pierdut procesul cu Nicuşor Dan

Apelul Primăriei Capitalei la sentința din noiembrie anul trecut a fost respins, așa că sentința rămâne definitivă: companiile municipale trebuie desființate.

Anunțul a fost făcut de consilierul general Roxana Wring, șefa USR București.companiile municipale trebuie desființate

”Victorie definitivă pentru bucureșteni și pentru USR București: decizie irevocabilă a judecătorilor prin care confirmă că toate Companiile Municipale au fost înființate cu încălcarea legii. Curtea de Apel București a respins ieri (miercvuri – n.red.) recursul Primăriei, ceea ce înseamnă că se menține decizia inițială din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat încălcarea legii în cazul înființării companiilor. Gabriela Firea nu mai are de acum înainte absolut nicio scuză pentru a ține artificial în viață Companiile Municipale. Așa cum am arătat de nenumărate ori, aceste structuri au fost gândite doar ca să toace bani publici pe contracte și salarii”, a scris Roxana Wring pe contul său de Facebook.

Companiile municipale trebuie desființate. Motivarea Curții de Apel

Pe 7 ianuarie, Curtea de Apel București a publicat motivarea deciziei din noiembrie anul trecut, în care explică de ce companiile municipale trebuie desființate.

Prin Decizia civilă nr. 6504 din 22 noiembrie 2018, Curtea de Apel București admitea recursul formulat de USR și de consilierii municipali Roxana Wring și Ana Maria Ciceală, împotriva hotărârii pronunțate în primă instanță de Tribunalul București.

Cei doi consilieri municipali și USR acționaseră în judecată Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Municipiul București și Service Ciclop SA cerând anularea tuturor hotărârilor Consiliului General prin care au fost înființate 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei.În principal, USR contesta în fața instanței modalitatea de înființare a acestor companii, motivând că hotărârile CGMB au fost adoptate ilegal, cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu majoritate calificată de două treimi, așa cum ar fi fost necesar, dat fiind faptul că respectivele  proiecte privesc patrimoniul Capitalei.

Motivarea deciziei Curții de Apel București reține în cauză nu doar că a fost încălcat cvorumul de două treimi cerut de Legea administrației publice locale, ci și că, în cele 22 de companii nou înființate, CGMB are o pondere mult prea mare față de celălalt asociat, Ciclop SA, care este tot o firmă a Primăriei Capitalei.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Mda, asta intre ei, politicienii. Ce ar trebui acum ? Sa terminam cu acesti politicieni mincinosi, hoti, lasi si incapabili si sa punem profesiosti in toate domeniile economico-sociale. Ca-s de dreapta, ca-s de stanga, totn drac. Ca atare, sa fie dusi cei care vor sa faca politica in Baragan, sa vorbeasca cat vor si sa manance ce produc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.