#colectiv Statul va garanta plata despăgubirilor pentru victimele incendiului de la „Colectiv”

0
77
Colectiv

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut ca statul să fie parte în dosar pentru plata despăgubirilor către victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Tribunalul Bucureşti a decis ca la termenul următor, din 25 septembrie, în procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, să citeze Ministerul Finanţelor. Acesta va reprezenta statul român, ca garant pentru plata despăgubirilor cerute de victime sau de urmașii acestora.

DNA a cerut introducerea în dosar a statului român ca garant pentru plata daunelor către victime. Cererea a fost admisă de instanţă. Tot la termenul de luni, rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut şi ele despăgubiri, fără a preciza însă suma.

Cauza a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce, în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Judecătorii de la instanța inferioară refuzaseră să cheme statul ca garant pentru plata despăgubirilor.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.Printre victime s-au aflat fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

LĂSAȚI UN MESAJ


*