Clubul „Bamboo” era controlat din orașul lui Al Capone

Bamboo

Proprietari Bamboo. Cel mai cunoscut club din Capitală, Bamboo, a fost deținut de la înființare doar de italieni stabiliți în Castellammare di Stabia. Orășelul napolitan este locul unde au locuit părinții celui mai cunoscut mafiot, Al Capone.

Clubul “Bamboo” a fost lansat în anul 2002 pe un teren care ținea de Parcul Tei, locația fiind controlată la acel moment de italianul Antonino Cuomo (născut în 1982) prin firma Morgana Invest srl din București.  Locul de distracție a luat foc în 2005, atunci când “Bamboo” a ars prima dată în totalitate.

Giosue Castellano, sursa foto: Libertatea
Giosue Castellano, sursa foto: Libertatea

După ce a fost refăcut, în acționariat au apărut, alături de Antonino Cuomo, frații Castellano, Giosue (născut în 1966) și Ciro (născut în 1964). Primul deținea 95% din acțiunile Morgana Invest, iar al doilea devenea reprezentantul lui Antonino Cuomo, nepotul lor. Pe parcurs în firmă a mai intrat și Vincenzo Castellano, un alt nepot al Giosue, dar și fostul soț al cântăreței Antonia.

Toți italienii care au controlat Clubul “Bamboo” în cei 15 ani de activitate sunt născuți și au domiciliu în Castellamare di Stabia. Este vorba de un mic orășel cu 60.000 de locuitori din regiunea Napoli. Castellamare di Stabia este una dintre localitățile unde mafia își are domiciliu, conform presei din Peninsulă. Mai exact, este vorba de celebra Camorra, care controlează sudul Italiei. Ba chiar aici au trăit, până să emigreze, părinții lui Al Capone (1918-1947), cel mai cunoscut mafiot american.

via viviani2Familia Castellano susține că locuiește în Castellamare di Stabia pe o micuță străduță a orășelului, este vorba de Via Viviani.

Castellamare di Stabia, adresa Camorrei

De altfel, comform presei italiene, aici ar avea domiciliu multe dintre cele 150 de familii care fac parte din Camorra (spre exemplu, clanurile D’Alesandro sau Caserano). O altă familie ar fi cea reprezentantă de descendenții Puppetei Maresca, primului naș feminin al mafiei. Conform publicației L’ Espresso, atât frații Castellano, cât și Antonino Cuomo ar fi nepoți Puppetei Maresca.

Frații Castellano au refuzat mereu să comenteze legăturile lor cu mafia. Singura referire a fost a lui Giosue Castellano, care pentru publicația italiană L’Expresso a răspuns iritat: „Morgana Invest (n.r – firma care deține Bamboo) aparține nepotului meu (Antonino Cuomo). Eu am probleme, iar voi îmi provocați dureri de cap? La revedere!”, a fost răspunsul italianului.

Oficial, conform datelor de la Registrul Comerțului, clubul Bamboo este controlat acum de firma Morgana Invest care are ca acționari: Bambu Tei – 99,99%, Vincenzo Castellano – 0,001%. La rândul, Bambu Tei este deținută de Giosue Castellano cu 99,96%.

Vincenzo Castellano (primul din stânga), bărbatul care se află în divorț cu Antonia, pe un iaht langă Castellamare di Stabia

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.