Cine a plătit cauțiunea pentru Elena Udrea

Udrea se bucură pentru achitarea lui Tăriceanu, fotografie de familie cu Elena Udrea
Elena Udrea se bucură pentru achitarea lui Tăriceanu

Avocatul Elenei Udrea a declarat că o firmă la care clienta sa este acționar minoritar a garantat cauțiunea de 5 milioane de lei cerută de procurorii DNA în dosarul său. Cetățeanul.net vă prezintă firmele în care Elena Udrea figurează ca acționar, obiectul de activitate, activele acestora și cifrele de afaceri ale firmelor care au garantat pentru Udrea.

elena udreaConform declarației de avere din 2015, Udrea este acționar minoritar la trei firme, a patra, moșia de la Nana, fiind pusă deja sub sechestru.

SC Băi Boghis SRL din Sălaj are, potrivit datelor raportate la registrul Comerțului active imobilizate de 14,4 milioane de lei și datorii identice, de 14,4 milioane de lei. Firma la care Elena Udrea deține 50% din acțiuni are ca obiect de activitate hoteluri și alte facilități de cazare. Conform datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Magda Stanca cu 40%, Veronica Stanca cu 10 procente și de Elena Udrea cu cealaltă jumătate. Părțile sociale deținute de Udrea și Veronica Stanca sunt deja puse sub sechestru. Procurorii DNA i-au pus sechestru pe părțiel sociale ale Elenei Udrea la data de 27 februarie 2015 iar a doua a fost executată silit de o bancă comercială în contul unei datorii de 400.000 de euro la data de 29 iulie 2015.

Afaceri din Transporturi

Altă firmă la care Elena Udrea este acționar este Tim Rail Cargo, unde deputatul deține 25% din firmă. În 2014, societatea a raportat active imobilizate de 6,6 milioane de lei și active circulante de 7,01 milioane de lei. Firma are ca obiect de activitate transportul de marfă pe calea ferată și are sediul în Timiș. Datoriile totale ale societății erau la nivelul anului 2014 de 12 milioane de lei. Cu toate acestea a înregistrat în același an un profit de 1,6 milioane de lei.

Ceilalți acționari ai firmei sunt Emanuela Drăghiea, cu 25 de procente, Alexandru Bejenaru și Mirela Adriana Trică tot cu câte 25 %. Firma SC Tim Rail Cargo SRL Dumbrăviţa a avut trei contribuţii financiare pentru PMP în campania electorală din 2014, în sumă de 200.000 de lei (la 29.09.2014), 21.000 de lei (la 03.10.2014) şi 75.000 de lei (la 15.10.2014).

Din nou, sechestru

A treia firmă la care Udrea declară că deține 20% din acțiuni este Rail Operator Cereal SRL din Lovrin, Timiș. Societatea aparține în proporție de 80 % celeilalte firme, Tim Rail Cargo, și 20% Gabrielei Pintilie. Conform Registrului Comerțului, cele 80 procente sunt sub sechestru în dosarul Elenei Udrea, cu precizarea că acesta deține 25% participații la profit și pierderi. La nivelul anului 2014, Rail Operator Cereal avea active imobilizate în valoare de 4,1 milioane de lei și active circulante de 1,3 milioane de lei. Profitul firmei a fost atunci de 21.000 de lei la o cifră de afaceri de 1,7 milioane de lei.

”Aşa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale să plătească acea cauţiune de 5.000.000 de lei instituită de DNA. Tot ce are este sub sechestru în dosarul 50/P al DNA. Astăzi, una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii”, declara, ieri, avocatul Elenei Udrea.

Contract prelungit contra a 5 milioane de dolari

Tot ieri, Udrea a fost chemată la DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în legătură cu un credit obținut de la BRD. Elena Udrea este suspectată că ar fi finanţat campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu, în schimbul asigurării derulării unui contract al firmei controlate de omul de afaceri cu Hidroelectrica.

Udrea a fost pusă, în 30 octombrie, sub control judicar pe cauțiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea și renovarea unei vile din Eforie Sud, dar și un contract între Hidroelectrica și o firmă, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.