Chiar dacă a sabotat Congresul USR, Nicușor Dan ar putea rămâne candidatul partidului la Primărie

vacanța în Grecia

Cu toate că a sabotat Congresul USR de sâmbătă de la Poiana Brașov, Nicușor Dan ar putea fi luat în continuare în calcul pentru a fi susținut de partid pentru o nouă candidatură la Primăria Capitalei. Noul preşedinte al USR, Dan Barna, a lansat un mesaj împăciutor pentru predecesorul său.

Dan Barna, a declarat sâmbătă, după Congresul USR, că PSD este în continuare duşmanul real pentru USR şi a dat asigurări că membrii de partid care au boicotat congresul în care el a fost ales lider al formaţiunii nu vor fi epuraţi. Totodată, Dan Barna a spus că regretă afirmaţiile făcute de Nicuşor Dan despre vicierea congresului.

”USR este un partid care va continua să fie opoziţia activă. Duşmanul real pentru noi este PSD care duce România într-o zonă a confiscării resurselor publice pentru o clică de oameni care vor să le fure şi să se pună la adăpost de lege”, a declarat Dan Barna în prima conferinţă de presă după alegerea sa în funcţia de preşedinte al USR.

Întrebat ce mesaj are pentru Nicuşor Dan care a spus despre Congresul USR de la Poiana Braşov că este”viciat prin practici demne de PSD şi PNL”, Barna a răspuns că alegerea sa în funcţia de lider al formaţiunii este cât se poate de legitimă, din moment ce 70% dintre delegaţii congresului au votat.

”Este unul dintre lucrurile triste ale acestei zile faptul că, Nicuşor Dan, plasându-se în afara partidului, a simţit nevoia să transmită supărarea pe care domnia sa o are. În ceea ce priveşte legitimitatea, nu este niciun dubiu aici. La congres au votat 70% din delegaţii congresului, deci nu este o chestiune de un vot sau două. Practic, din 276 de delegaţi, 191 şi-au exprimat votul. Au participat chiar mai mulţi, undeva la 210 delegaţi, ceea ce arată că, într-adevăr, congresul este organul reprezentativ care este respectat. Majoritatea largă şi-a exprimat dorinţa ca USR să meargă mai departe, să încheie o etapă de frământări pe care demisia fostului preşedinte a generat-o la momentul acela. Mesajul membrilor pe care l-am înţeles azi este acela că aşteptarea este să pornim pe drumul de partid de opoziţie pe care ni l-am asumat la alegerile din decembrie”, a spus Dan Barna.

Dan Barna: între Gabriela Firea și Nicușor Dan, alternativa mai bună e Nicușor Dan

El a dat asigurări că nu va începe o campanie de epurări în rândul membrilor de partid care au contestat Congresul USR. ”În ceea ce priveşte acest subiect al posibilelor epurări care ar putea să se întâmple în partid în funcţie de cine ar câştiga aceste alegeri, vreau să nu fie niciun echivoc: e o ştire pur Radio Erevan – aşa este, dar invers şi deloc. Nu se pune problema să existe vreo epurare. Nu există nicio iniţiativă sau intenţie de a epura oameni din partid. Suntem, totuşi, în 2017, nu în anii 50”, a susţinut el.

Întrebat dacă Nicuşor Dan rămâne în continuare o opţiune de candidat al USR la alegerile pentru Primăria Capitalei, Barna a răspuns afirmativ. ”Sunt convins că Nicuşor Dan a făcut afirmaţia cu preşedinte ilegitim neştiind exact numărul de participanţi la acest congres. În ceea ce priveşte posibilităţile de a obţine Primăria Capitalei prin Nicuşor Dan susţinut de USR, acestea rămân în continuare deschise. Noi vorbim azi de o alternativă Firea – Nicuşor Dan? Da, alternativa mai bună e Nicuşor Dan”, a conchis noul preşedinte al USR.

Dan Barna a fost ales sâmbătă, la congresul de la Poiana Braşov, preşedintele Uniunii Salvaţi România cu 127 voturi din totalul de 191 valabil exprimate. Contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, a obţinut doar 50 voturi. 14 voturi au fost anulate.

CITEȘTE și UPDATE Scandal la Congresul USR. Susținătorii lui Nicușor Dan au boicotat, Dan Barna a fost ales președinte

LĂSAȚI UN MESAJ

*