Blockbuster – Cimitirele București, producător de filme! Directorul Antemir, pe urmele lui Gopo

Antemir
Administrația Cimitirelor a trecut la producția de filme

Pentru prima oară în istorie, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a devenit producător de filme. Performanța a fost realizată sub conducerea directorului Răzvan Antemir, un economist cu expertiză în filmări de nunți și botezuri.

Cele două filme documentare pentru care Administrația Cimitirelor plătește peste 260.000 de lei sunt realizate în Cimitirul Bellu.

Povestiri din criptă

Cele două filme, realizate sub patronajul corifeilor de la Administrația Cimitirelor, au ca subiect primul război mondial și se intitulează „Marele Război – mărturii literare”, respectiv „Doi ani cât o viață”. „Producătorii” de la Administrația Cimitirelor plătesc câte 132.000 de lei pentru fiecare dintre cele două documentare realizate cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, potrivit anunțurilor de atribuire publicate oficial.

Contactat telefonic pentru a ne da amănunte despre cele două filme, dar și pentru a explica oportunitatea finanțării acestora de către Administrația Cimitirelor, fapt fără precedent în istoria acesteia, directorul general Robert Antemir a motivat că este ocupat și a promis că ne va da explicațiile „puțin mai târziu”, după care nu a mai răspuns la telefon.

Am aflat în schimb, de la regizorul Mihai Vișinescu (Vertical Film Production), că filmul „Doi ani cât o viață” este în curs de producție, filmările fiind deja terminate. Filmările au fost realizate, în principal, la monumentele eroilor din primul război mondial îngropați la cimitirul Bellu și a fost documentat la Arhive, la Bilblioteca Națională și la cea a Academiei.

Vișinescu nu a putut să ne precizeze unde și cum va fi difuzat filmul realizat de Vertical Film, firma al cărei unic asociat este soția sa, Crenguța Vișinescu: „Cum va fi difuzat filmul va hotărî beneficiarul, Administrația Cimitirelor”.

Tupeu – Șeful Administrației Cimitirelor se ocupă de filmări de nunți și de botezuri

Antemir
Anunțul publicitar din care care am aflat, în luna august, numărul de telefon al directorului ACCU. Ieri, pagina de Internet a fost ștersă

Răzvan Antemir a fost adus de primarul Gabriela Firea prin detașare de la Federația Română de Taekwondo, unde primea un salariu de circa 1300 de lei/lună! Acum primește un salariu de bază de 10500 lei.

La data numirii sale, numele și numărul de telefon ale directorului Antemir figurau pe pagina de internet www.filmari-3d.ro, unde este promovată activitatea de filmări la nunți și botezuri.

La două zile după numirea lui Antemir, pe 22 august 2017, la ora 12,00, reporterul Cetățeanul.net l-a sunat pe noul director pe numărul personal publicat pe pagina de internet sus-menționată (la acea oră, Antemir se afla, potrivit surselor noastre, chiar în biroul de la ACCU).

Am pretins atunci că urmează să fim nași la un botez care va avea loc în luna octombrie și l-am întrebat dacă ne poate asigura filmarea evenimentului și cât ne-ar costa asta. Șeful de la Cimitire ne-a răspuns că trebuie mai întâi să verifice dacă are echipa disponibilă pentru luna octombrie și ne-a cerut să revenim mai târziu pentru a ne da detalii. Puteți asculta, mai jos, înregistrarea convorbirii.

Ulterior, după ce am sunat alt oficial al instituției și după publicarea articolului Antemir „Karatistul”, uns luni de Firea șef peste cimitire, face afaceri cu filmări la nunți și botezuri din biroul de director, șeful Administrației Cimitirelor și-a suspendat pagina de Internet.

Antemir
Numărul lui Antemir este publicat în continuare pe pagina de filmări nunți și botezuri

Miercuri, 23 noiembrie pagina de promovare la activitatea de filmpări de nunți, petreceri și botezuri era din nou online. Tupeu maxim, numărul de telefon de contact este chiar numărul personal al lui Robert Antemir, cel pe care l-am sunat să îl întrebăm despre producția de filme documentare. 

Nu vă ajunge salariul de peste zece mii de lei, domnule Antemir, sau faceți filmpările la nunți, în viața privată, doar din pasiune?

LĂSAȚI UN MESAJ

*