Lider sindical: Premierul Mihai Tudose ar fi promis angajarea a 4.000 de polițiști în acest an

scandal la Teleorman

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România, a anunţat că s-a convenit, cu prim-ministrul României, angajarea unui a cel puţin 4.000 de persoane în cursul acestui an.

Sindicalistul Iulian Surugiu a precizat că elaborarea unui nou Statutul al poliţistului va trebui făcută urgent, în două luni, iar noua formă să incudă şi un ghid al carierei.

O altă urgenţă este reducerea deficitului de personal din cadrul Ministerului de Interne. ”Am discutat despre elevii care au absolvit un an de zile de şcoală militară de la Câmpina şi unde mai avem şcoli de poliţie, să reuşim să-i încadrăm anul acesta pentru că eu spun un copil care a făcut un an de zile şcoală militară e mai pregătit decât să iau unul de pe stradă şi să-l îmbraci pur şi simplu în uniformă”, a declarat Surugiu, conform News.ro.

De asemenea, sindicaliştii au discutat cu şeful Guvernului şi despre schimbarea modului în care funcţionează actualmente poliţia. ”Am discutat despre faptul că, odată cu Statutul poliţistului va avea loc şi o reformă în cadrul poliţiei pentru că trebuie să găsim mai mulţi oameni în stradă. Este o problemă veche pe care am mai spus-o şi nu s-a întâmplat până acum. Găsim puţini poliţişti în stradă şi mulţi în birouri”, a afirmat Surugiu.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*