Plăcintă cu cireșe gigant la Festivalul Rusaliilor

Plăcintă cu cireşe – gigant, grea de o tonă și lungă de 25 de metri, un ceaun cu dulceaţă de cireşe de 500 de kilograme, mâine, în Parcul Naţional, la Festivalul dedicat Sărbătorii Rusaliilor.

Festivalul Rusaliilor, unde se vor putea gusta toate aceste delicioase preparate va începe mâine, începând cu ora 9, pe Aleea Belvedere din Parcul Naţional. Plăcinta grea de o tonă şi lungă de 25 de metri va fi preparată de bucătăresele din Bucovina, din aluat de poale-n brâu şi va conţine 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare și peste 200 DE KG DE CIREȘE.

O alta atracție a festivalului va fi ceaunul gigant de dulceață pregătită de data aceasta de bucătăresele din Maramureș după rețeta tradițională: 1000 de kilograme de cireșe, mii de lămâi și peste 100 de kilograme de zahăr.

Distracția e garantată atât pentru cei mici cât și pentru cei mari: momente artistice de muzică lăutărească, tarafuri de muzică populară și cel mai mare parc de distracții pentru prichindei: carusele și topograne gonflabile.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*