DN1A, între Ploiești și Brașov, este blocat de o viitură care a răsturnat o cisternă

Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 1 A Ploieşti – Braşov este blocată după ce o viitură produsă în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi şi pietre.

Autovehiculele care se îndreaptă de la Braşov către Ploieşti sunt direcţionate pe DN 1, în timp ce pe sensul către Braşov se circulă cu dificultate.

Traficul rutier pe DN 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte- Cheia- Săcele, se desfăşoară cu dificultate, duminică după amiază, între localităţile Cheia şi Măneciu din judeţul Prahova, după ce o viitură puternică formată în urma unei ploi torenţiale a adus pe carosabil crengi, aluviuni şi pietre de pe munte. Autovehiculele care circulă de la Braşov spre Ploieşti sunt direcţionate la Săcele, pe DN 1, în timp ce în oraşul Vălenii de Munte un echipaj al Poliţiei Rutiere din Prahova îi informează pe şoferii care urcă spre Braşov asupra restricţiilor, în condiţiile în care în zonă nu există rută ocolitoare.

Cauza

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Marian Popescu, o cisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a rămas blocată pe şosea din cauza aluviunilor de pe carosabil.

Traficul este restricţionat pe o distanţă de aproximativ două sute de metri, tronson acoperit de aluviuni, iar în zonă se lucrează pentru eliberarea carosabilului.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), DN 1A este închis circulaţiei rutiere pe o porţiune de 9 kilometri, între localităţile Cheia şi Mâneciu, cel mai afectat sector fiind pe o distanţă de 150 de metri, unde toată partea carosabilă este ocupată de aluviuni cu au o înălţime mai mare de 2 metri.

CNAIR precizează că angajaţii DRDP Bucureşti şi lucrători ai Poliţiei Rutiere fac eforturi pentru redeschiderea acestui sector de drum până la ora 20.00.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

*