sâmbătă, iunie 1, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRomânii care au avut COVID 19 ar putea fi vaccinaţi cu o...

Românii care au avut COVID 19 ar putea fi vaccinaţi cu o singură doză

-

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune, după ce Franța ar putea decide folosirea unei singure doze de vaccin pentru cei care au făcut deja COVID-19, că România va adopta măsura când vor exista date oficiale.

„Noi monitorizăm cu mare atenție toate recomandările la nivelul țărilor UE”, a spus Valeriu Gheorghiță, iar în momentul în care vor exista date suplimentare referitoare la faptul că o singură doză este suficientă pentru a asigura atât un nivel imun-protector imediat după vaccinare, cât și pe perioada de monitorizare a persoanelor respective, „cu siguranță și România va adopta aceste măsuri”.

CITEŞTE ŞI: Gheorghiță nu recomandă consumul de alcool înainte vaccinării anti COVID:„Scade imunitatea”

Până atunci, autoritățile recomandă administrarea a două doze, chiar și persoanelor care în prealabil s-au infectat cu Sars-Cod-2.

„De ce acest lucru? Pentru că – datele pe care ne bazăm vin din studiile științifice efectuate – sunt dovezi medicale în acest sens care ne arată că profilul de siguranță, incidența și frecvența reacțiilor adverse la cele două categorii de persoane – persoane care au avut istoric de infecție, respectiv persoane fără istoric de infecție – a fost similar, fără să se înregistreze un profil de siguranță diferit la aceste categorii de persoane”, a afirmat Gheorghiță.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesor acuzat că lua bani de la elevi ca să treacă anul

0
Un profesor de la un liceu din Arad este cercetat penal pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Arad. Profesor acuzat de luare de mită de la elevi Cadrul didactic ar fi pretins de la elevii din clasele de seral bani pentru...