duminică, septembrie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorie10 bebeluși, infectați cu COVID-19. Au luat virusul de la asistente

10 bebeluși, infectați cu COVID-19. Au luat virusul de la asistente

-

Este alertă la Timișoara! 10 bebeluşi născuți la maternitatea Odobescu din Timișoara au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Se pare că bebelușii s-ar fi infectat de la asistentele de la secția de neonatologie-terapie intensivă care au fost confirmate deja cu COVID-19.

Update: 22.55 Informare Grupul de Comunicare Strategică:

„Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor”. (Grupul de Comunicare Strategică)

Știrea inițială:

Potrivit primelor informații, starea de sănătate a celor 10 bebelusi este una bună, iar testele vor fi repetate marți. De asemenea, mămicile copiilor au fost testate negativ.

„Aceste probe s-au lucrat la spitalul municipal, nu la Victor Babeş. Ne-am sfătuit cu dl profesor Cercel şi am cerut retestarea acestor copii, pentru a vedea dacă nu cumva probele nu au fost corect recoltate sau poate ţinute impropriu. Din ce ştiu, copiii sunt în stare bună, mămicile sunt negative şi asimptomatice. Vom vedea la retestare, mâine, care va fi rezultatul şi managementul situaţiei”, a explicat Voichiţa Lăzureanu, managerul spitalului Victor Babeş din Timişoara, pentru Antena 3. 

Autoritățile au început o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cum s-au infectat cei 10 bebelusi.

Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat, zilele trecute, în carantină după ce 12 cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19.

VIDEO Asistentă, amenințată și alungată de vecini pentru că îngrijește bolnavi de COVID-19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

George Simion, dat în judecată: Minciuna trebuie să aibă un preţ

0
Europarlamentarul PSD Dani Nica a anunțat vineri, 27 septembrie, că îl dă în judecată pe președintele AUR, George Simion, după ce acesta din urmă a lansat zvonuri în spațiul public conform cărora eurodeputatul ar deține anumite construcții hidrotehnice. CITEŞTE ŞI:...