luni, octombrie 7, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRomânii, campioni la consumul de băuturi alcoolice în Europa

Românii, campioni la consumul de băuturi alcoolice în Europa

-

România ocupă primul loc în topul țărilor europene la consumul de alcool. Bărbații români sunt cei mai mari băutori, dar și româncele consumă alcool mai mult decât media europeană.

Consumul zilnic al românilor este de 36,9 grame de alcool pur, ceea ce înseamnă aproximativ 13,5 litri de alcool pur pe an, potrivit ziare.com.

Bărbații consumă anual 27,3 litri de alcool pur, în timp ce media în cazul femeilor este de 7,5 litri de alcool pur în fiecare an, ceea ce înseamnă 500 de pahare de vin. „Regiunea europeană continuă să deiînă recordul de neinvidiat de a avea cele mai ridicate niveluri de consum de alcool și daunele aferente la nivel mondial, precum și cel mai mic număr de abstinenți. Daunele cauzate de alcool pot fi devastatoare pentru sănătate și bunăstare și depășesc cu mult persoană care consumă alcool, incluzând violența domestică, rănile, accidentele, destrămarea familiei și sănătatea mintală”, a declarat Dr Gauden Galea, consilier special în sănătate al directorului OMS pentru Europa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...